2010-07-07
一年去幾次星馬工幹,所以都幾鍾意食星馬菜,經過見到睇嚟唔錯就試一試,點知出事.....首先座位間空間勁小, 每次有人出入都要移枱,超煩!!坐咗五分鐘,水都冇杯,三十幾度天氣,又排咗咁耐, 客人坐低, 立即上水是基本嘅待客之道吧!!叫咗海南雞飯, 肉骨茶同串燒. 海南雞飯直頭貨不對版, 超細碟!! 肉質還可以, 但始終不如星馬本土, 唔夠正中. 肉骨茶藥材味重, 見仁見智, 我就覺得唔錯, 但配上嘅黑油太淡, 肉骨好似分開煮咁, 唔夠入味!最過份係個串燒, 我叫三雞三豬, 最後嚟到係全雞, 失望!!最大鑊係啲餐具, 一個位有一隻碗, 一隻碟, 一對筷子. 開枱勁細, 上茶嘅時候碗同碟都要個客自己搬走, 一人一個餐, 我要隻碗同碟做咩呢? 結果環顧四周都冇人用. 不如環保啲, 睇吓個客order咩先比啱用嘅餐具啦!
首先座位間空間勁小, 每次有人出入都要移枱,超煩!!