2024-06-28 87 瀏覽
喺韓國有貴族炸雞美譽之稱嘅Puradak Chicken嚟到香港啦🍗「先焗後炸」嘅方法令炸雞減少油膩感之餘,逼出油份,更能鎖汁,做到外脆內嫩🐓醃蘿蔔 $0可以再添的,醃得幾好酸酸地食下幾開胃,食食下炸物食粒蘿蔔解下膩唔錯 :3原味炸雞 $188 雞全部都係雞,大份到呢,兩個人點可食得晒!有骨定無骨,揀冇骨貪佢啖啖肉,肉的確係好嫩滑,粉紅色的🥹 🫓傳統辣炒年糕 $78韓式辣醬好地道,完美呈現韓國地道口味😚 年糕煙韌軟糯,嚼感極佳👍 抵食之選仲有魚糕、烚蛋、泡菜等配料,好豐富❣️🍲嫩豆腐湯 $138💭 呢碗湯絕對係幾個人既份量,一定要share食先搞得掂,入面有好多什錦海鮮粒🦑仲有啲翠肉瓜,用韓式韓醬煮個湯咸咸地,其實好適合加十蚊要碗白飯,咁就真係飽到咩都唔使食🍚✨梅子梳打(渣)✨ $88呢渣梅子梳打好夠氣,個種碳酸嘅刺激感同梅子既酸香完美結合,飲落去感覺好酸爽,清新又解膩!

醃蘿蔔 $0

原味炸雞 $188