之前睇OpenRice見過呢間餐廳,本身都蠢蠢欲動想去試,今日有幸朋友預定了他們的限定蟹宴,我本身又係蟹迷,呢個機會當然要好好把握。餐廳以木系為主,簡約日式和風裝修,坐位寛敞,入到去彷彿置身於一個寧靜優雅嘅環境,成個人可以好放鬆咁去享受這場晚宴。六點半到場時,已經差不多滿座,睇黎蟹宴幾受歡迎,難怪要再加開。其中有幾道菜食完印象非常深刻,很高質👍北海道鱈場蟹🦀刺身鱈場蟹刺身肉質綿密緊實,帶出了最天然嘅濃郁鮮甜味道🤤青森縣真雪魚白子毛蟹🦀茶碗蒸跟著就係茶碗蒸,揭開蓋一瞬間香味撲鼻,鱈魚白子嘅口感柔滑軟綿,配合鮮甜毛蟹,這個茶碗蒸嘅味道確實令人難忘!北海道香箱蟹🦀蟹肉纖細甜美,蟹黃及蟹籽甘甜濃郁,顆粒分明,每一啖都好滿足🥰  印象好深刻,確實很不錯!燒北海道鱈場蟹🦀師傅在我們面前認真的烤著鱈場蟹腳,整間餐廳都充滿着蟹嘅香味。鱈場蟹腳被燒過後多了一份焦香味,咬落去啖啖肉,軟滑肉質鮮味十足,每一啖都好有飽足感呢😚另外秋刀魚卷、吞拿魚蓉、赤鯥魚壽司等,都食得出食材用料嘅新鮮;北海道馬糞海膽新鮮度十足、鮮甜,且入口即溶。最後,用了蟹肉味贈湯🥣結尾,為今晚呢一餐豐盛嘅蟹宴🦀畫上一個完美嘅句號。精美嘅菜

北海道鱈場蟹🦀刺身
鱈場蟹刺身肉質綿密緊實,帶出了最天然嘅濃郁鮮甜味道🤤

青森縣真雪魚白子毛蟹🦀茶碗蒸

北海道香箱蟹🦀

燒北海道鱈場蟹🦀

最後,用了蟹肉味贈湯🥣結尾,為今晚呢一餐豐盛嘅蟹宴🦀畫上一個完美嘅句號。精美嘅菜色配上美酒,真係一種享受🥰 整個蟹宴氣氛熾熱,完左之後都有啲唔捨得,即係好想再食一次呢🤤
青森縣真鱈魚白子毛蟹茶碗蒸
北海道鱈場蟹刺身