2024-06-10
💜燒香茅豬頸肉豬勁肉燒到側邊外脆,食落去仲有淡淡炭燒香🥰肉質彈牙,加上豬勁肉配汁,魚露青檸少少辣,味道更上層次🆙🧡香煎鱸魚🐟配泰蟹醬薯蓉🥔店員指出係新菜式💁🏻♀️泰式X西式😝fusion菜半條鱸魚🐟食 香煎時候有加入香茅魚肉自然有香茅味蟹醬薯蓉🥔超夾配還有週邊拌碟既汁也有驚喜,咖哩芥末香點薯蓉和鱸魚都頗創新又好夾💛蟹肉炒飯肉眼也看得見的蟹肉🦀️,基乎每一匙羹🥄都有蟹肉,足料十足炒飯份量也好充足,略兼炒飯未算粒粒分明,胡椒粉味道相對較重🤎香蕉朱古力煎餅🥞食泰國🇹🇭菜點少得,一上黎已分左4件,朱古力醬練奶滿滿均勻吱在上面,極為邪惡🤤香蕉🍌在煎餅內,效果外脆內軟💚斑斕椰汁千層糕層次分明,一層斑蘭,一層椰汁🥥口感軟糯,好好食👍🏻💙泰奶茶💙 迷迭香檸檬🍋梳打當然唔少得叫番兩杯飲品,泰奶茶竟然調節到適合港人口味,相對無咁甜☺️☺️迷迭香檸檬梳打,真的有迷迭香伴上,可以將迷迭香擺入梳打內,就會慢慢散發每啖香氣😍Ps:呢度個環境好靚,開放式,空間感好大,配上橙色,綠色牆身,感覺好摩登餐廳
💜燒香茅豬頸肉
豬勁肉燒到側邊外脆,食落去仲有淡淡炭燒香🥰
肉質彈牙,加上豬勁肉配汁,魚露青檸少少辣,味道更上層次🆙
🧡香煎鱸魚🐟配泰蟹醬薯蓉🥔
店員指出係新菜式💁🏻♀️
泰式X西式😝fusion菜
半條鱸魚🐟食 香煎時候有加入香茅
魚肉自然有香茅味
蟹醬薯蓉🥔超夾配
💛蟹肉炒飯
肉眼也看得見的蟹肉🦀️,基乎每一匙羹🥄都有蟹肉,足料十足
炒飯份量也好充足,略兼炒飯未算粒粒分明,胡椒粉味道相對較重
🤎香蕉朱古力煎餅🥞
香蕉🍌在煎餅內,效果外脆內軟
💚斑斕椰汁千層糕
層次分明,一層斑蘭,一層椰汁🥥
口感軟糯,好好食👍🏻
💙泰奶茶
💙 迷迭香檸檬🍋梳打