餐廳: 天仁茗茶 (荃灣千色匯I)
資訊:

2017-08-27 405 瀏覽
超級鍾意飲珍珠奶茶嘅我,真係去到邊都會想飲,而當中我嘅最愛非天仁莫屬,多分店,水準高,會好認真咁沖飲品。雖然其實我都幾鍾意茶湯會,但有時又唔係好就腳,同埋啲珍珠比較細,好難咬。荃灣千色店呢間成日都飲,so far so good,就算好多人排隊,我又諸多要求,都仲沖得好好。呢日比較夜去,綠茶冇哂,所以轉左飲913奶茶~食餃子食到好飽,飲下烏龍茶消下濟都好。茶味香濃,好飲回甘不回苦,叫無糖剛剛好,咁先突顯到茶味。雖然唔係鮮奶茶,但奶味都好濃,亦都唔粉,其實都唔係好覺係奶精黎。坐左陣見到員工拎掃把出黎清潔,睇一睇先發現原來夠鐘收工,但職員都好好,冇做任何舉動趕我地走。

呢日比較夜去,綠茶冇哂,所以轉左飲913奶茶~
2017-08-21