第二次嚟呢間九龍城火鍋店,這間火鍋店很大,有兩層。下層有小朋友遊玩專區,上層有不同大小的房間,地方好寬躺,每間都有充足的空調和電視。今次兩個人預早訂了房間,可一邊看電視一邊打邊邊,享受。鍋底選了一品鮑魚海蝦帶子三黃雞冬瓜環窩,夏天熱辣辣點返呢個冬瓜底湯底啱哂!半隻雞加埋鮮蝦,帶子,鮑魚,鮮味到不得了呢!差唔多用上全個冬瓜,慢慢把冬瓜味煲出味,令我飲左好多湯。椒鹽三文魚炸到金黃色嘅外表已經非常吸引,咬一口更加停唔到口,外脆內軟,非常惹味,蒜蓉粒令到口感更加香口。紫菜腐皮卷只需放入湯底幾秒就食得, 餡料入邊有紫菜,腐皮卷係我每次火鍋當中必叫的,因為完全吸收哂湯底嘅味道四款不同的手打丸,牛丸,墨丸,蝦丸,豬肉丸牛丸用上新鮮牛肉打造,肉感強,質感好札實豬肉丸有彈性而不覺肥膩墨魚丸墨魚味味足,爽口彈牙,真材實料。蝦丸味香濃,啖啖蝦肉,爽口彈牙,鮮甜總括四款不同的手打丸都口感極佳。另外限定有四款不同的夏日精選,我哋都系飲菠蘿青檸,勁清涼,勁多料,真材實料冇加冰飲到尾仲有好多菠蘿粒,讚!

今次兩個人預早訂了房間,可一邊看電視一邊打邊邊,享受。

鍋底選了一品鮑魚海蝦帶子三黃雞冬瓜環窩
,夏天熱辣辣點返呢個冬瓜底湯底啱哂!

椒鹽三文魚

紫菜腐皮卷

四款不同的手打丸,牛丸,墨丸,蝦丸,豬肉丸

牛丸用上新鮮牛肉打造,肉感強,質感好札實

豬肉丸有彈性而不覺肥膩

墨魚丸墨魚味味足,爽口彈牙,真材實料。

蝦丸味香濃,啖啖蝦肉,爽口彈牙,鮮甜

總括四款不同的手打丸都口感極佳。

另外限定有四款不同的夏日精選,我哋都系飲