2024-10-19 101 瀏覽
📍 芭堤雅泰國餐館{元朗}真心推薦❤️元朗高質泰國餐廳🍴連續兩日食泰國嘢,但係依一間嘅串燒、豬頸肉,都係炭燒出嚟,絕對唔係馬虎之作,而且所有食物都係真材實料,全部都係新鮮,我一定會回頭再食。真心高質🩵餐廳嘅外邊都已經係泰國嘅感覺,可以打完卡先入去食飯🥢🔸 炭燒豬頸肉煎蛋飯豬頸肉份量好多,仲要咬落彈牙又香口, 燒得好靚,外皮少少脆少少燶,但又唔過火,肉質都嫩,切得厚身,肥瘦適中,唔會一口油。仲有一隻燶邊煎蛋,夠哂吸晴😍🔸 黃金蝦餅蝦餅彈牙厚身,蝦味真係好濃郁足料實在,點啲泰式辣醬更加滋味🌶️🔸 特色五花腩串燒五花腩食得岀係炭燒燒岀黎,肉邊有燒焦口感,好正😊 五花腩超入味,肉質又軟,好肥美可口,唔驚肥既一定要叫🐷🔸 泰式綠奶茶泰式奶茶就飲得多,泰式綠奶茶就係第一次飲,綠茶味好濃郁,面頭仲有好嫩滑嘅cream🥛依一隻綠色打卡都唔錯🍵

📍 芭堤雅泰國餐館{元朗}

真心推薦❤️元朗高質泰國餐廳🍴

餐廳嘅外邊都已經係泰國嘅感覺,可以打完卡先入去食飯🥢

🔸 炭燒豬頸肉煎蛋飯
仲有一隻燶邊煎蛋,夠哂吸晴😍

🔸 黃金蝦餅
蝦餅彈牙厚身,蝦味真係好濃郁
足料實在,點啲泰式辣醬更加滋味🌶️

🔸 特色五花腩串燒

🔸 泰式綠奶茶