2018-07-02
住天后咁耐都無認真去搵食,知道呢度開左間法越fusion餐廳,加上朋友得閒陪食,二話不說黎撐抬腳餐廳其實好暗,不過氣氛黎講,係正gei,夜晚吹水好好~~由於食物選擇太多,我地都諗左好耐先選擇到一開波叫左朋友喜歡gei 溫泉蛋芝士蟹肉大烤菇~~一上來聞到好香芝士味, 芝士味超濃~~~視覺都見到厚厚gei芝士~一切開,蛋漿流曬出黎,個蛋白好滑呀~~本身我自己係唔食大啡菇,不過呢個菇真係有驚喜~菇好林又多汁,烤焗時間剛剛好,令個菇好入味,超有咸香!外表睇落好似好樸實gei黃金流沙炸蝦薄餅,內裡一D都唔樸實!!個陣濃郁gei鹹蛋香味遠遠已經飄到黎,食慾大增呀~最神奇gei係鹹蛋完美融入pizza夾層,你完全食到鹹蛋味但唔會好搶雞翼Cabonara正常都唔會太出事,的確又真係好穩陣,佢用上單骨雞翼方便食.D芝士好濃,上面有少少煙肉,不過我就覺得可以少D芝士話明係越法fusion菜,唔食河粉點得架?佢個湯好甜,我自己鐘意食淡D,所以可以再淡味少少河粉好滑好彈牙,食落索索聲,幾正唯一一點我覺得D牛肉可以切薄少少方便進食因為天氣熱,所以都叫左杯青檸梳打~~顏色上好吸睛~可能因為上面D草好豐富,所以成杯
餐廳其實好暗,不過氣氛黎講,係正gei,夜晚吹水好好~~
由於食物選擇太多,我地都諗左好耐先選擇到
一切開,蛋漿流曬出黎,個蛋白好滑呀~~
外表睇落好似好樸實gei
話明係越法fusion菜,唔食河粉點得架?
佢個湯好甜,我自己鐘意食淡D,所以可以再淡味少少
河粉好滑好彈牙,食落索索聲,幾正
唯一一點我覺得D牛肉可以切薄少少方便進食
因為天氣熱,所以都叫左杯青檸梳打~~顏色上好吸睛~
可能因為上面D草好豐富,所以成杯飲品好濃薄荷味,我自己好鐘意,好清新!
o係職員推薦下,我地叫多杯龍眼冰,入口第一個感覺係好奶,好似飲奶昔咁,但龍眼味依然存在,ok的~
本來想叫個綠茶千層蛋糕,可惜已賣曬,所以轉叫火焰焦糖香蕉伴雪糕~我無諗過條蕉會咁大條囉XDD 不過都幾林,我覺得D source可以少D,因為長期浸住D食材令我基本上只食到焦糖味,焦糖控可以tryt ry~~~
題外話/補充資料:
有機會見到黃長興XDD