之前一直都想嚟呢間餐廳,但同屋企有啲距離,趁暑假終於揾到時間過嚟🥰好開心!店鋪入面嘅環境好舒服,令人好放鬆,而且佢每張枱都擺左花,好有心思…另外,入邊會keep住播一啲黑白嘅影片,整體設計比較古典宮庭風格!♦️經典法式龍蝦🦞湯(波士頓龍蝦殼熬製)入口質感好香滑,味道濃郁,仲會食到一絲絲嘅龍蝦肉👍🏻♦️牛油🧈香煎帶子伴忌廉菠菜配香脆酸種麵包多士帶子有三隻,帶子煎得啱啱好,仲好嫩❤️濃郁嘅忌廉菠菜醬搭配烘脆咗嘅酸種麵包多士,好match!♦️香煎虎蝦🦐牛肝菌意大利飯虎蝦煎得啱啱好,肉質好爽彈,成個意大利飯好香牛肝菌味,而意大利飯嘅熟度係啱啱好,有al dente口感,面頭加咗芝士碎,令到成件事更加濃郁👍🏻♦️蘋果🍎杏仁片焦糖忌廉班戟🥞+雲呢拿雪糕🍨個人覺得食班戟一定要加雲呢拿雪糕,咁樣先係最Perfect🤣 班戟係我最鍾意嘅煙靭口感,搭配住煮過嘅酸酸甜甜肉桂蘋果粒,仲有香脆嘅杏仁片,一流❤️

♦️經典法式龍蝦🦞湯(波士頓龍蝦殼熬製)
入口質感好香滑,味道濃郁,仲會食到一絲絲嘅龍蝦肉👍🏻

♦️牛油🧈香煎帶子伴忌廉菠菜配香脆酸種麵包多士

♦️香煎虎蝦🦐牛肝菌意大利飯