2010-03-23 81 瀏覽
話說呢間野見過幾次, 次次都爆晒場咁, 仲有有人排隊, 咁就無得唔試啦, 難得一家四口齊人又無煮飯, 今日我請客!! 7點鍾去到已經有人排隊, 有部份鋪頭未關門, 所以未開到台比我地, 不過唔緊要, 打好野既話, 等係有價值.約15分鐘後就有位, 服務態度唔多講, 路邊鋪就唔重要, 不過都算唔錯.叫菜先, 上菜速度明顯地較慢, 鬼叫佢鋪頭細細咁多人食咩~~冬陰公 - 好似我唔食得辣既真係幾陰公, 不過我家人就話唔辣.飛天通菜- 都唔錯!! 小食拼盤- 有炸魚餅, 炸蝦餅, 春卷, 春卷真係脆, 大酒樓級數, 蝦餅就油左小小, 但係都係推介生蝦 - $48 有成18隻, 有鮮味, 加上人多黎食一定有返咁上下新鮮, 必食青咖哩(豬肉) - 跟一個白飯, 送飯一流流流!! 豬頸肉 - 唔夠肥, 不過不失, 唔洗特登叫, 但係係最早賣晒, 唔知係我果碟定我個口味唔岩生菜包- 唔錯泰色炒飯 - 乾身, 好味, 不過太飽仲可以打包 4個人8碟送同一支可樂都係$310呢間野唔好睇佢細細間仲要坐街邊, 食野最緊要係抵食,好味, 深水步長沙灣最高quality 既泰國野, 香港內既都算高水準, 街坊必食

飛天通菜- 都唔錯!!

青咖哩(豬肉) - 跟一個白飯, 送飯一流流流!!

生菜包- 唔錯

泰色炒飯 - 乾身, 好味, 不過太飽仲可以打包

4個人8碟送同一支可樂都係$310
呢間野唔好睇佢細細間仲要坐街邊, 食野最緊要係抵食,好味, 深水步長沙灣最高quality 既泰國野, 香港內既都算高水準, 街坊必食, 非街坊又近近地可以黎試下!
2010-03-22
  • 生蝦
  • 青咖哩(豬肉)
  • 生菜包