2024-07-04 11 瀏覽
上次朋友聚會包房嚟過,有兩層樓,見到有個兒童樂園,心諗一定要帶埋大大、細細嚟又玩又食。呢日book咗位先嚟,一入到嚟,不出所料,大大同細細即刻衝咗去兒童樂園玩,老婆睇住佢哋,我就可以輕輕鬆鬆叫嘢食,打邊爐🍲叫個小食酥炸蝦餅,俾自己嘆下先。蝦餅香脆可口,外層酥脆金黃,內餡飽滿多汁。蝦肉質地新鮮彈牙,搭配微甜的醬汁,整體口感豐富層次分明。天口咁熱,我叫咗個一品鮑魚海鮮冬瓜環鍋做湯底,係豪華的海鮮火鍋,集鮑魚、蝦、冬瓜、雞肉、竹笙和紅棗於一鍋。鮑魚肉質鮮嫩;蝦肉彈牙飽滿;冬瓜清脆爽口,完美補充了海鮮的鮮甜。雞肉和竹笙增添了層次,紅棗則帶來了微甜。湯頭濃郁而不膩,絕佳的養生火鍋。👍🏻手打鮮牛肉丸:手工製作的牛肉丸鮮嫩多汁,肉質細緻柔軟。吸收了湯汁的鮮美,牛丸在口中散發出濃郁的牛肉香氣。而家慶祝開張14周年,送南非冰鎮鮑魚😍南非冰鎮鮑魚肉質鮮嫩彈牙,經過冰鎮處理後口感更加爽脆。鮑魚本身的鮮甜味被完美呈現。稻庭烏冬:稻庭烏冬麵條Q彈有勁,吸收了湯底既鮮甜,入口爽滑,又帶有一絲咬勁。最後飲杯有機洛神花茶,消暑解渴,正😋

手打鮮牛肉丸:

而家慶祝開張14周年,送南非冰鎮鮑魚😍

稻庭烏冬:

最後飲杯有機洛神花茶,消暑解渴,正😋