2023-12-27
聖誕節正日和家人食聖誕自助餐,餐廳細心地安排嬰兒座位給同行的兩歲小朋友,餐廳座位很闊落,枱上放有應節的小玩具及紙帽。之前付款後才發現OpenRice評價不太好,所以沒有期待,但反而有驚喜。我們預訂時段的自助餐(18:00-22:30),餐廳的店員全都很有禮貌,收碟好快,食物refill得好快,中途仲安排咗聖誕老人出嚟抽獎🤣食物方面,冷盤淨係試咗長腳蟹,肉甜有海水味;前菜有煙三文魚、火腿、芝士、沙律等;刺身只有三款,三文魚尚可,吞拿魚及另一款白魚刺身唔好食;壽司唔吸引所以冇試;麵檔亦都冇試。串燒攤位好吸引,其中豬頸肉、羊肉串、燒蠔、燒羊架都好好味,肉類燒到啱啱好好Juicy唔會乾身,調味啱啱好唔會過鹹;芝麻麵包好好食,小朋友食咗一整個;熱食方面,開邊龍蝦好味但少肉、蒸魚好味、其他牛腩羊腩蔬菜等冇試;湯有中湯及羅宋湯,都冇試。甜品種類唔多,唔係特別出色,意大利芝士蛋糕、桂花糕好好食,movenpick雪糕有六款,另外可以即場卷棉花糖。每人連加一大概$500左右,同行家人都覺得性價比OK,下次會再嚟。