2011-03-09 1287 瀏覽
一行9人為食到西貢. Let's get eat......~上快艇前往西貢糧船灣海膽養殖場!!Yea Yea!老闆從海中拿來的海膽!開餐喇.!!! 我地9人點了套餐A: YEA YEA YEah~~套餐A:海膽刺身(每人一隻)海膽蒸蛋白海膽紫菜春卷海膽上湯蒸玉子豆腐海膽小籠包海膽炒飯白灼翡翠大眼螺或跳螺白灼生蝦清蒸老虎斑 椒鹽大美魷郊外油菜 (送水果)每位 $268海膽刺身(每人一隻) , 老闆解釋因未到回南天,海膽無咁肥美, 加送幾隻給我地食呀!!! 老闆抵讚!!!海膽蒸蛋白, 我地即刻叫左幾個白飯來送海膽蒸蛋白!!! 好好食!!!海膽紫菜春卷, 內有海膽但唔太多, 因為炸野! 唔會好滯!!椒鹽大美魷,大美魷唔UN.好好好好食!! 海膽炒飯勁多海膽! 足料!~ 抵讚!!白灼翡翠大眼螺...好新甜!!! 看到其他人講..無功架? 想問白灼要D 咩功架....呢? 只要食材新鮮..白灼其實係好好食囉!!總括來講好食,海膽好新甜,同日本餐廳唔同!! 我愛本地膽!!! 但如果份量可以加多少少會好一些! 如椒鹽大美魷,春卷可以份量多一些! 回帶一些海外朋友再試!! 另西貢糧船灣好靚呀, 大
出發喇!!

上快艇前往西貢糧船灣海膽養殖場!!Yea Yea!
海膽新鮮從海中拿上來!
老闆從海中拿來的海膽!

套餐A:
海膽刺身(每人一隻)
海膽蒸蛋白
白灼翡翠大眼螺或跳螺
白灼生蝦
清蒸老虎斑
椒鹽大美魷
郊外油菜 (送水果)
每位 $268
海膽刺身
清蒸老虎斑&白灼生蝦&海膽蒸蛋白!!
海膽蒸蛋白, 我地即刻叫左幾個白飯來送海膽蒸蛋白!
!!
好好食!!!
海膽紫菜春卷&海膽小籠包
椒鹽大美魷!!!超讚呀!!!!
椒鹽大美魷,大美魷唔UN.好好好好食!!
海膽炒飯!!勁多海膽
海膽炒飯勁多海膽! 足料!~ 抵讚!!
白灼翡翠大眼螺&海膽上湯蒸玉子豆腐

回帶一些海外朋友再試!! 另西貢糧船灣好靚呀, 大家食海膽又可以同大自然玩遊戲! 讚!! 快樂的一天!

2011-02-27
出發喇!!
海膽刺身
海膽紫菜春卷&海膽小籠包
白灼翡翠大眼螺&海膽上湯蒸玉子豆腐
椒鹽大美魷!!!超讚呀!!!!
海膽炒飯!!勁多海膽
清蒸老虎斑&白灼生蝦&海膽蒸蛋白!!
海膽新鮮從海中拿上來!
  • 海膽炒飯
  • 椒鹽大美魷