餐廳: 陶源中菜
資訊:

又到左一年一度,引頸以待嘅大閘蟹季節😍知道陶源酒家已經推出了大閘蟹放題套餐,急不及待約埋班朋友同蟹公🦀會面😋-放題套餐除了可以無限追加大閘蟹、片皮鴨、小食、主菜、甜品,每位亦奉送三款特色佳餚,性價比相當高。而且朋友今個月生日,全枱免費升級啤酒汽水任飲🍻 (四位或以上適用)-♥️三款特別佳餚🔸鮑汁扣原隻鮑魚伴百靈菇鮑魚厚肉彈牙,配上濃郁鮮香的鮑汁-🔸金湯小米燴遼參 濃郁的湯汁配上Q彈的小米,還有啖啖海參-🔸蟹粉扒豆苗新鮮蟹肉和清爽的豆苗,是最純樸的原味又健康的結合-♥️大閘蟹可以任食大閘蟹,簡直是人生中的小確幸🍀大閘蟹有三款風味:清蒸、太雕蒸、油鹽焗。每款各有特色!而我就最鍾意酒醇香氣息的太雕蒸蟹;而朋友則最愛鹽焗,很是惹味。很享受拆蟹的過程,過程開心又減壓。 一打開看見滿滿的金黃蟹黃及橘紅色的蟹膏,有種莫名的興奮感覺。 蟹肉蟹膏入口鮮味細膩,綿密濃郁-放題還有多款滋味小菜、即叫即蒸糕點、甜品無限供應。例如叫片皮鴨、椒鹽蝦、避風塘雞翼、脆鹵豆腐、生炒糯米飯、原隻大壽包、楊枝甘露、香芒布甸、蛋白杏仁茶等等🔸片皮鴨肉味香濃且油份適中🔸糯米飯粒粒分明色澤均勻,臘味香氣撲鼻🔸椒鹽蝦、避風塘雞翼十分惹
又到左一年一度,引頸以待嘅大閘蟹季節😍

♥️三款特別佳餚
🔸鮑汁扣原隻鮑魚伴百靈菇
鮑魚厚肉彈牙,配上濃郁鮮香的鮑汁

🔸金湯小米燴遼參
濃郁的湯汁配上Q彈的小米,還有啖啖海參

🔸蟹粉扒豆苗
新鮮蟹肉和清爽的豆苗,是最純樸的原味又健康的結合

♥️大閘蟹
可以任食大閘蟹,簡直是人生中的小確幸🍀

🔸片皮鴨肉味香濃且油份適中
🔸糯米飯粒粒分明色澤均勻,臘味香氣撲鼻
🔸椒鹽蝦、避風塘雞翼十分惹味
每款小菜都好有水準! 實在太滿足了