2023-04-23
之前試過位於銅鑼灣既申子,覺得非常唔錯,今日就黎到旺角既主店試下啦!呢間旺角既主店有兩層樓高,雖然空間唔係特別大,但都有幾多位坐。裝修同銅鑼灣分店一樣,係行黑暗木系既型格路線,燈光偏暗,相信係同朋友聚會既好地方。✨鰆魚刺身見到佢今日有限定既時令刺身,我地就叫左非常少見既鰆魚黎試下。鰆魚既魚肉條紋分明,配上酸酸甜甜既酸汁黎食,食得到魚肉爽實,唔會成口油咁,而酸汁更令魚肉鮮甜,感覺清新!✨蓬鬆玉子果然係名不虛傳,食落既蛋蓬鬆得黎勁滑勁soft,食落仲有香濃既芝士味,加埋上面既香蔥、燒汁同埋沙律醬,非常滋味!✨黑松露雞肉芝士雜炊黎遠已經聞到非常濃郁既黑松露香味,上碟時見到成個飯都有超多芝士,就咁拎起就見到芝士拉絲既效果,令人欲罷不能。雞肉份量多,而且幾滑身唔會鞋口,成個飯既感覺幾似食緊意大利飯,非常飽肚!✨唐揚脆雞同一般既炸雞唔同,佢冇厚厚既炸粉,反而就咁炸炸到雞皮非常脆口既感覺,仲保持到入面既雞肉鮮嫩。點埋呢到祕製既蛋黃醬,真係超啱用黎送酒!
✨鰆魚刺身
✨蓬鬆玉子