2023-02-25
去食嘅係松葉蟹宮崎和牛放題brunch 松葉蟹,冇問題,宮崎牛,以冷盤嘅形式出現, 和牛凍食,大概可以想像應該唔係太過吸或好味,只係叫咗一客,就冇再食。另外, 送上一個和牛壽喜燒,味道太甜,所以只係食咗一口就沒有再去。(可能我係大鄉里,咁呢個只係我食唔慣)魚生,是甜美的,新鮮。但係種類選擇少,應該唔會多個五款。其餘食物嘅選擇,非常少,當然睇吓你同邊個比較,但係同所有呢個價位放題比較,佢都係好少。餐廳嘅服務員,九成係好有禮貌。但係你睇得出,佢哋唔係高質,訓練亦都有問題。例子一,佢攞枝豆俾你嘅時候,另外會附上一個器皿,俾你盛截枝豆嘅皮。但係,會擺到兩個萬丈遠,而且幾次都係咁,可見得佢哋係有位置就放,唔會細心啲,將佢哋擺埋一齊例子二,上甜品嘅時候,由於甜品碟係非常之巨大,服務員,並無將枱上已經食完嘅食物及器皿收走,而係就咁硬攝一個位置放低甜品碟。最搞笑嘅係,甜品差唔多已經食完,仲有大概半個鐘就要關門嘅時候,店員先至會同你清理枱上面嘅器皿。例子三,有一個楊貴妃身形嘅女服務員,溫馨提示我就嚟截單,仲有冇嘢要叫,我見距離截單嘅時間仲有至少45分鐘,所以話遲啲先,佢反射性馬上反白眼。我特別記得佢㗎,
魚生,是甜美的,新鮮。但係種類選擇少,應該唔會多個五款。
例子三,有一個楊貴妃身形嘅女服務員,溫馨提示我就嚟截單,仲有冇嘢要叫,我見距離截單嘅時間仲有至少45分鐘,所以話遲啲先,佢反射性馬上反白眼。我特別記得佢㗎,因為佢嘅頭髮,絕對似啱啱瞓醒出嚟,都幾凌亂,我以為自己去咗茶餐廳,食車仔麵。其實蘭桂坊嘅餐廳,唔係應該比較注重員工嘅儀容咩,我意思係人均收費呢個級數嗰啲餐廳。
例子三,松葉蟹係比較長,服務員攞嚟俾我哋嘅時候,就咁放低一碟松葉蟹,佢冇諗過放多隻碟,俾我放殼,後來開聲要嘅時候,佢比一個CD 咁大嘅碟,啲長腳蟹,松葉蟹,隻腳好長㗎嘛,咁咪會伸展晒出嚟囉, CD咁大嘅碟,如何盛?
講返環境,係的確闊落,兩個人,但係坐四人枱,
但唔會介紹俾朋友,自己亦都唔會再去,寧願去附近嘅碗屋,雖然地方係迫啲,嘈啲,但係食物質素多好多,都幾好食,啲店員雖然唔會對你笑,但其實有效率亦都deliver 到,我去咗碗屋,至少20年,好多店員都係同一批,證明餐廳嘅管理同老闆對佢哋應該唔錯。