2023-06-01
。今日收工嚟到葵芳新都會廣場行街,咁啱見到有一間新開張嘅韓國餐廳,呢間餐廳非常之特別,佢係四合一嘅,入面有四種唔同嘅美食品牌組合而成,一間餐廳就可以有四種享受。-既然有咁多選擇,當然每款都要享受啦,我哋唔會沖品牌多點做一份食物。分別叫咗韓海熱炒海陸空、炸雞四重奏、莞島鮑魚粥、海鮮辣炒碼麵。我哋另外仲仲叫咗奇異果沙冰,同埋一支燒酒,非常豐富。-韓海熱炒海陸空入面嘅海鮮,有好多種唔同嘅選擇,我揀咗小章魚、豬腸、無骨雞腳,而中間仲有一個雜錦海鮮湯。上枱見到非常之吸引,正中間就係一隻大大隻嘅蟹,而且仲有好多扇貝青口同埋蝦,好值得打卡。味道非常之出色,辣辣地好入味,而且海鮮都非常新鮮,配上調味,簡直不得了。- 炸雞四重奏我哋叫咗呢一款炸雞,佢總共有四種口味,分別係蒜香醬油、白忌廉洋蔥、甜辣、原味炸雞。雞肉都係無骨的,咬落口非常Juice,炸粉炸漿非常薄,而且炸到啱啱好外脆內軟,無論口感定係味道都好出色。-莞島鮑魚粥呢個鮑魚粥,簡直不得了,份量都好足,鮑魚大大隻,另外個粥係好特別,哋用鮑魚內臟烹調而成,所以味道更加鮮甜濃郁,再配上生醃辣醬嘅魷魚,超好食。-海鮮辣炒碼麵辣辣哋超開胃,而且海鮮種類非常
韓海熱炒海陸空
炸雞四重奏
莞島鮑魚粥
海鮮辣炒碼麵
辣辣哋超開胃,而且海鮮種類非常豐富,有各種唔同嘅貝殼類以及蝦,湯底非常鮮甜,而且唔會好膩。麵條口感都好出色,煙靭得來亦都有彈牙嘅口感,好滿足。
。