2021-12-13
今日嚟咗太子嘅蚊蚊豬老火鍋食晚飯🥣我哋叫咗$228 2️⃣小時嘅仼食放題,裏面包括放題、刺身、雞煲……真係勁抵🤑🤑其實佢可以選擇雞煲🐓/烤魚🐟/羊腩煲🐐,不過我同朋友都知道佢雞煲其實幾好食,就梗係嗌咗佢啦!首先講一講佢嘅雞煲:真係極之麻辣!雞煲用咗花椒、八角、等等唔同嘅材料,營造左辛辣麻香🌶嘅味覺。朋友讚佢用上媲美新鮮雞🐣嘅雞件,非常之有雞味,雞件全部啖啖肉🍗,真係唔會同你吝嗇😂😂😂題外話,朋友嗌咗烤魚煲🎣,原來都好正!我哋之後嗌咗刺身食,款式唔多,但大路野都有:三文魚🍣、八爪魚🐙、墨魚🦑、鮑片🐚等等最欣賞就係墨魚刺身,非常之新鮮!我哋今次叫咗鴛鴦鍋底:蕃茄薯仔湯同埋豬骨湯我覺得豬軟骨湯底非常之足料!湯底裏面浸住大大件嘅豬軟骨🐖,滾到最後,豬軟骨浸林晒🦴,入口即溶,超正!侍應好快上咗一碟安格斯肥牛🥩,肥瘦均勻、亦都唔會有筋,同埋好足牛味🐄,值得一讚!我哋仲試咗佢其他配料:炸魚皮、五花腩、豬肚、牛柳粒、魚皮餃、墨魚丸、牛丸、芝士腸等等,全部都好正!最欣賞就係牛柳粒,因為件件都非常之有牛香味🐮,亦都容易咀嚼下嚥🤤,推薦俾各位。😌—————為食分界線——————📍 蚊蚊豬老火鍋 (太子)太子汝州
首先講一講佢嘅雞煲:
題外話,朋友嗌咗烤魚煲🎣,原來都好正!
我哋之後嗌咗刺身食,款式唔多,但大路野都有:
三文魚🍣、八爪魚🐙、墨魚🦑、鮑片🐚等等
最欣賞就係墨魚刺身,非常之新鮮!
我哋今次叫咗鴛鴦鍋底:
蕃茄薯仔湯同埋豬骨湯
—————為食分界線——————
📍 蚊蚊豬老火鍋 (太子)
太子汝州街11號地下
推介指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
好味指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
抵食指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
環境推介 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
人均消費: $230
#mariofatfat #hkfoodie #Foodie #火鍋#馬里奧放題 #蚊蚊豬 #太子 #汝州街 #放題 #刺身 #雞煲 #烤魚 #新鮮雞 #三文魚 #八爪魚 #墨魚 #鮑片 #鴛鴦 #豬軟骨 #安格斯肥牛 #魚皮 #五花腩 #牛柳粒 #魚皮餃 #牛丸 #芝士腸 #墨魚丸 #蚊蚊豬老火鍋