2022-07-12 77 瀏覽
平日帶大家去開九龍城,都會諗起食泰國菜,但係見到有間食台灣菜嘅小店,裝修好Modern,原來裡面係食任食台式火鍋,放題一個價錢有3種享受,分別可以任食雞煲、豬手煲、羊腩煲、烤魚,烤魚仲有分麻辣、蕃茄、酸菜口味雖然係小店,餐廳環境裝修得好舒服,主要以卡位為主,打邊爐亦都唔會覺得坐得好迫,裡面嘅裝修走年輕人路線為主任食放題100分鐘$278加$20有台式飲品任飲非常超值,星期五六日就要加$20除咗主打雞煲同烤魚,仲有其他任食菜式,分別係特級美國肥牛、貢丸、冰豆腐、滷肉飯、阿等麵線、黑松露花枝丸、士林鹽酥雞、娃娃菜、白蘿蔔、西洋菜首先我哋嗌左個正宗台式麻辣烤魚(小辣),個烤魚本身已經有豆卜、紫洋蔥、花枝丸、貢丸等配料,烤魚係用咗鉗魚,鉗魚比較少魚骨,啖啖肉,魚肉亦都好嫩滑,吸收晒花椒、八角、同麻辣醬汁另外配料叫咗蜂巢豆腐、肥牛、娃娃菜、貢丸、鹽酥雞蜂巢豆腐吸收晒麻辣汁,非常開胃貢丸係正宗台灣風味,好香嘅香菇味道鹽酥雞炸得好香口,配埋珍珠奶茶一齊食簡直一流因為烤魚已經好大條,所以我哋只係試咗細細碗嘅雞煲同埋豬手雞煲嘅材料好豐富,非常多配料同埋雞肉好嫩滑,唔會有雪藏味豬手好香南乳味,炆得好淋,有
平日帶大家去開九龍城,都會諗起食泰國菜,但係見到有間食台灣菜嘅小店,裝修好Modern,原來裡面係食任食台式火鍋放題一個價錢有3種享受,分別可以任食雞煲、豬手煲、羊腩煲、烤魚,烤魚仲有分麻辣、蕃茄、酸菜口味

另外配料叫咗蜂巢豆腐、肥牛、娃娃菜、貢丸、鹽酥雞
蜂巢豆腐吸收晒麻辣汁,非常開胃
貢丸係正宗台灣風味,好香嘅香菇味道
鹽酥雞炸得好香口,配埋珍珠奶茶一齊食簡直一流

因為烤魚已經好大條,所以我哋只係試咗細細碗嘅雞煲同埋豬手
雞煲嘅材料好豐富,非常多配料同埋雞肉好嫩滑,唔會有雪藏味
豬手好香南乳味,炆得好淋,有好豐富嘅膠質

餐廳店員推介我哋一定要食佢哋嘅甜品,芋圓仙草豆花配椰奶,芋圓係用咗網紅IG shop 196嘅出品,芋頭、紫薯、番薯味都好突出,就算幾飽都好,一定要食返一碗

總括嚟講,呢間餐廳好啱大胃王黎食,一次過可以滿足四個願望