餐廳: 蟹仙海鮮蒸氣鍋 (龍崗道)
資訊:

作為海鮮迷嘅我,每隔一排就會想食海鮮,前排又去左蟹仙食$419道海鮮!😍店員講解時話老闆係做海鮮的,所以會將最好嘅海鮮供去3間鋪,唔怪得每次都食到好鮮味😋而且呢到係店員親自幫你蒸+夾海鮮,真係好尊貴服務!1️⃣貝殼類海鮮- 先上嘅係貝殼類海鮮,有時蚌新鮮到仲會伸出來。✨1.日本野生大赤蝦- 真係都幾大隻,而且個人好鍾意食熟日本蝦!肉質有種獨有嘅鮮甜,而且入面蝦膏好香✨2. 台灣九孔鮑魚- 鮑魚滿滿海水味慢慢滲出,食落去肉質彈口,店員控制得啱啱好時間 😋✨3. 日本大元貝- 好厚肉,味道鮮甜,唔駛點醬汁都好好食✨4. 紐西蘭刀貝蚌- 超鮮甜大大粒,食落去滿口海水同甜味,好想encore😆✨5.大西洋野生青口- 肉質肥美,都幾鮮甜。✨6. 紐西蘭月亮貝- 雖然比較細size,但原來係海水味最重。 一食落去非常濃海水味,鹹鹹地更能突出鮮甜味。2️⃣龍蝦、蟹類✨7. 太平洋饅頭蟹- 唔算好大隻,主要係吸蟹膏嘅鮮甜味✨8. 澳洲青年龍蝦🦞- 係我最期待嘅海鮮之一!龍蝦肉質鮮甜且彈口,食過後口中仲有鮮甜味,好正😋😋😋✨9.罕有藻食綠膏蟹- 呢嘅🦀️都係我最期待的,啱曬鍾意食膏又鍾意食肉嘅人!膏好香口,好有蛋

而且呢到係店員親自幫你蒸+夾海鮮,真係好尊貴服務!

1️⃣貝殼類海鮮
- 先上嘅係貝殼類海鮮,有時蚌新鮮到仲會伸出來。
尊貴海鮮套餐

✨1.日本野生大赤蝦
日本野生大赤蝦

✨2. 台灣九孔鮑魚

✨3. 日本大元貝

- 好厚肉,味道鮮甜,唔駛點醬汁都好好食

✨4. 紐西蘭刀貝蚌
紐西蘭刀貝蚌

- 超鮮甜大大粒,食落去滿口海水同甜味,好想encore😆

✨5.大西洋野生青口
大西洋野生青口

- 肉質肥美,都幾鮮甜。

✨6. 紐西蘭月亮貝

2️⃣龍蝦、蟹類

✨7. 太平洋饅頭蟹
- 唔算好大隻,主要係吸蟹膏嘅鮮甜味

✨8. 澳洲青年龍蝦🦞
澳洲青年龍蝦

✨9.罕有藻食綠膏蟹
罕有藻食綠膏蟹

- 呢嘅🦀️都係我最期待的,啱曬鍾意食膏又鍾意食肉嘅人!膏好香口,好有蛋黃香,而蟹身同鉗都好甜多肉,肉質有咬口😋

- 最後仲有吸曬海鮮鮮甜味嘅粥底,連排骨都甜😆

呢到真係難得地一次過食咁多款海鮮,保證新鮮得來,服務又好嘅地方😍
尊貴海鮮套餐
日本野生大赤蝦