2024-09-11 492 瀏覽
咁高質餐廳又係愛吃友人推薦,佢不停同我講三日月非常有水準,店員態度親切有禮,令人感到賓至如歸!講到咁好,一定要試試佢!澳洲龍蝦•美國Prime 肉眼薄燒9道菜午市套餐 $498/1位前菜三小點 - 有帶子裙邊、麻醬豆腐、煙燻雞肉,三款都好精緻惹味!沙律 - 沙律除左有一般既沙律菜、蕃茄,仲有四季豆同火龍果,都幾特別鮮活澳洲龍蝦 - 龍蝦肉質好結實彈牙,食落非常鮮甜,沾上由蟹膏打成的醬,每一滴都是精華,蟹味相當濃郁,再加上綠色的香華醬,更是有畫龍點睛的感覺,非常出色!茶碗蒸 - 茶碗蒸食落好嫩滑,最出彩既係竟然加上黑松露油,入口唔單止有蛋香,陣陣濃郁的黑松露香氣更是在嘴裡擴散!鐵板燒日本野菜 - 有蓮藕、秋葵、南瓜、冬菇調味岩岩好,不會過重,可以食到蔬菜本身的鮮甜味 美國Prime肉眼薄燒卷 - 美國Prime級的肉眼具有豐富大理石油花同堅實的肉質,食落唔單止有口感,仲充滿油脂香,再包裹著蔥花同菇,單食已經好好味,想味道更加豐富,更提供左不同既調味料:燒汁、麵豉醬、麻醬、海鹽、黑胡椒,令到每一口都充滿驚喜與滿足!鐵板炒飯 - 炒飯好特別,有兩種食法,首先可以直接享用由櫻花蝦、梅子醬、魚干

鐵板炒飯 - 炒飯好特別,有兩種食法,首先可以直接享用由櫻花蝦、梅子醬、魚干、木耳炒成的炒飯,非常有鍋氣,而且加左梅子醬好開胃。食到一半可以加入湯及wasabi ,變成茶漬湯泡飯,更有鮮味!

龍蝦昧噌湯 - 由龍蝦蝦頭熬製而成,龍蝦湯香氣四溢,湯頭濃郁,帶有海鮮的鮮甜,與味噌的醇厚!

甜品 - 甜品係紅豆大福,為依餐劃上完美的句號😋

食後感係三日月真係好值得推薦,除左食物非常有水準,坐係bra枱睇住師傅烹調係視覺享受外,最深刻真係店員同鐵板師傅服務態度良好,好親切有禮,會同客人互動,好似朋友間的氣氛咁輕鬆,仲會了解客人口味去作出調整,依餐真係食得好開心滿足,賓至如歸的感覺!