2009-06-21
同朋友睇完戲就搵野食.原本諗住去千和, 但離遠已見到大大隻字寫住結業沙嗲王又要排隊.咁就過一條街去仁愛圍度食打冷小菜.由仁愛圍入去有幾間. 諗住去第一間, 但室內冇位, 一直入既新南苑就有位了.哩間野好大間, 佔幾個鋪位, d 台仲擺到出室外, 仲坐滿晒人我地一行6人叫左6樣野, 心知食唔晒, 但樣樣睇落都好想食咁炒蜆, 好新鮮, 連住個殼勁難拎佢出黎. 夠鑊氣, 只有兩隻唔爆開.有d 生生地既味, 好似海水咁. 平時o係第二度食炒蜆食唔出哩種味. 又幾特別.蠔餅. 唔錯. 唔算太脆, 但幾足料. 好香蛋味. 加埋少少魚露唔駛淡茂茂馬拉盞通菜, 好大碟. 條條都好大條, 炒得生生地, 都可以話爽口既.我都覺得可以再炒耐d, 同埋都係蝦醬/ 付乳炒好食d 同夠味d炸魷魚鬚, 好受觀迎呀. 小弟都只係食左兩條.都炸得唔錯. 唔會炸到勁黑, 少炸粉, 魷魚都夠爽口芝士西蘭花伊麵. 為芝士而叫. 其實都幾普通. 伊麵還可以, 夠煙韌芝士雖然多, 但冇乜味蠔仔粥. 好大煲. 一見到就知今次實飽. 好多蠔仔, "不"極都有, 仲有好香既芫茜味.最後都係食剩.汽水$5/支, 王老吉$8/罐.每個小菜
原本諗住去千和, 但離遠已見到大大隻字寫住結業
沙嗲王又要排隊.
咁就過一條街去仁愛圍度食打冷小菜.
炸魷魚鬚, 好受觀迎呀. 小弟都只係食左兩條.
都炸得唔錯. 唔會炸到勁黑, 少炸粉, 魷魚都夠爽口
芝士雖然多, 但冇乜味
最後都係食剩.
汽水$5/支, 王老吉$8/罐.
每個小菜大概$40 左右
埋單每人$48, 抵食!