2021-02-09
德國鹹豬手配酸菜及薯仔沙律兩個人食,不自量力 XD 我覺得要等限聚令過了之後,四個人食先可以合理分配。因為都幾大份,而且醎豬手真係醎ga~ 味道上就幾好,外脆面的豬皮卜卜脆;裡面的肉就軟身不會太硬geh. 是日餐湯配意大利麵包(南瓜忌廉湯)我朋友竟然覺得呢個好飲過餐飲。我試飲左都幾認同。我估計這個不但只是南瓜🎃,同時都加入了甘荀? 因為口感有種神秘嘅感覺。如果唔係,就應該係南瓜好靚,感覺甜得舒服。德國柏林燒腩仔Waitress話呢個就出名。食完係會令人認同,基本係外脆肉軟。醬料惹味,十足十BBQ嘅感覺。燒腩嘅底部有少少硬,但都唔影響整體嘅口感。意大利 Parma Ham第一次食到Parma Ham加小酸瓜。感覺都幾夾,酸瓜清一清濃味嘅口感。不過,餐廳用料太足,Parma其實捲埋左Only,其實真係足一塊,好有肉感~但食十個,對2個就醎左啲。都係果句:要搵4人~洛神花茶因為感覺太邪惡啦 有啲熱氣,需要一杯清熱的花茶。
是日餐湯配意大利麵包(南瓜忌廉湯)
德國柏林燒腩仔
意大利 Parma Ham
洛神花茶
因為感覺太邪惡啦 有啲熱氣,需要一杯清熱的花茶。