2021-03-27
次次行入荃新天地都見到呢間餐廳,新開左一排,想試好耐,今日去開荃灣終於有機會試到🤤 見到裝修幾靚,原來價錢都唔貴😀🥗 紅菜頭藜麥沙律+雞肉凱撒沙律 (pasta combo +$10)呢個跟餐加嘅沙律好高質,唔係普通餐廳求其幾塊葉嗰種😂😂 真係有個沙律bar比你揀,每款都係好有誠意嘅沙律,可以六選二😍 凱撒沙律上面好多芝士粉,好啱啱芝士控,紅菜頭藜麥沙律有啲驚喜,連本身麻麻哋紅菜頭嘅男朋友都話好甜好食😋 加$10就食到呢碟沙律好抵玩🥰🥰🦀 蟹肉扁意粉 ($88)上枱熱辣辣,好香蟹肉味,蟹肉嘅份量原來都幾多,扁意粉軟硬啱啱好,每嗒都掛住好多蟹肉☺️又有好多蕃茄仔🍅我嘅最愛🤤🐟 煎三文魚扒 ($98)三文魚扒煎得好香好脆,但唔會太乾身,keep到肉質仲好軟熟,影完相都未攤凍😛好食👍🏼 配菜嘅南瓜都好甜,啲菇仲炒得好香好正🤤🍫 特濃朱古力+薄荷朱古力 ($43 per one)加咗大大舊cream嘅凍朱古力,濃濃嘅朱古力味,好邪惡🙈🙈🍌 香蕉朱古力慕絲 ($52)食飽飽就梗係嘆番個甜品,為呢一餐做一個完美嘅總結🤤朱古力慕絲唔會太甜,好香濃朱古力味,一層層嘅夾心慕絲,再加脆朱古力餅底好滿足☺️☺️🍎
🦀 蟹肉扁意粉 ($88)
🐟 煎三文魚扒 ($98)
🍫 特濃朱古力+薄荷朱古力 ($43 per one)
加咗大大舊cream嘅凍朱古力,濃濃嘅朱古力味,好邪惡🙈🙈
🍌 香蕉朱古力慕絲 ($52)
🍎 意式蘋果批 ($52)
好香嘅蘋果肉桂味🥰 蘋果批酸酸甜甜好開胃😋好多蘋果肉好正😚
🫒 意式開心果牛角包 ($20)
見到幾抵食開心果又幾特別,所以買咗個返去做早餐,質地係偏麵包,唔係好一層層好酥個種🧐 焗熱左之後好脆,一咬開,啲開心果醬熱辣辣湧晒出嚟,好誇張,食到成手都係😂😂😂😂 推介👍🏻