2023-08-02
今日約咗朋友放工之前喺元朗食吓嘢,經過教育路見到呢間隱世拉麵小店,所以就入咗嚟試啦雖然呢間拉麵店舖位唔大,但係坐落都唔覺得窄既一入到去店員就好有心機向我哋推薦試佢哋嘅雞白湯。我哋於是嗌咗個塭味雞白湯飛丸達成拉麵同埋一個醬油雞白湯飛丸拉麵其實兩碗拉麵未上台,我哋已經聞到香味,店員仲好細心提醒我哋要小心隻碗好熱,因為佢哋上拉麵之前係會淥一淥隻碗,我哋首先試咗個塭味雞白湯,真係有好濃郁嘅雞尾,而醬油雞白湯就多咗份將留香,但係如果真係想試佢哋嘅雞白湯嘅話我會推薦試塭味,因為味道會相對清少少店員有提及到佢哋嘅雞片同雞肉丸等等都係自家製,我最鍾意食佢個街片,因為佢哋應該有燒一宵塊雞片,燒香左之後更加突出雞味道👍🏻另外好欣賞佢哋有得揀個物質,因為我鍾意食比較硬身嘅面,佢哋都做得到😙😙😙我哋另外叫咗個Mini蟹籽沙律,但係都真係一啲都唔mini,好似就嚟山泥傾瀉咁,佛心既廚房俾咗大量孩子,再加上蟹柳絲同青瓜絲,入口清新,中和左食拉麵既膩👍🏻另外仲有免治雞肉串,好抵食呀咁大條,醬汁太濃郁,反而可以突顯雞肉本身嘅味道仲有呢個甜辣炸雞,我朋友就覺得泰勒食唔到,但係對我嚟講就唔太耐,所以辣度呢一樣嘢真係因人而
雖然呢間拉麵店舖位唔大,但係坐落都唔覺得窄既
一入到去店員就好有心機向我哋推薦試佢哋嘅雞白湯。
仲有呢個甜辣炸雞,我朋友就覺得泰勒食唔到,但係對我嚟講就唔太耐,所以辣度呢一樣嘢真係因人而異,大家有興趣都可以試吓
而家食拉麵再加小食免費送一罐飲品,價錢實惠,我哋都會再嚟食🤣🤣🤣