2020-04-06 1172 瀏覽
經過呢間餅店,其實真係經過,期間聞到佢地自家製麵包出爐嘅味道,腳步不自覺停左一下,駐足望一望個凍餅櫃,啲西餅又做得幾精緻,價錢亦好抵,特價$13/件! 望多兩眼,呢間餅店竟然有賣我好鍾意食嘅芒果糯米糍,仲要只係$9/2件!呢款芒果糯米糍同長洲芒果糯米糍完全唔同,由於工序比長洲芒果糯米糍繁複得多,所以呢款已經好少店有做有賣——佢連個皮都係加入埋芒果一齊做,中間更食到粒粒芒果肉,而糯米糍嘅出面係被一絲絲嘅椰絲包裹住,食落口甜絲絲,糯綿綿,有種兒時回憶嘅味道 另外值得一讚嘅係,店面非常乾淨明亮,有位年輕嘅美女店員亦十分殷勤有禮,估計係新員工,不過睇得出佢做野好認真好有心

芒果糯米糍
外賣自取