2019-06-26 262 瀏覽
喜歡食海鮮的朋友,有呢間推介。十款生猛海鮮加個特色粥底,每位 $188。可以一次過食十款海鮮,真係聽到都開心!特色粥底有五款,分別係粟米、椰子、紫薯、甘荀同菠菜。各人揀返自己鍾意果款,唔使爭上枱滾起,明顯聞到椰子味好香,反而紫薯就比較低調。雖然話係粥底火鍋,但其實佢個湯底係未加米的,所以好清,唔怕會痴底。耐心等一等,海鮮盤就出場了。十種分別係肉蟹、海蝦、鮑魚、生蠔、貴妃蚌、扇貝、黃刀貝、蕃薯蜆、白蜆仲有魷魚。見到呢個陣容,叫D海鮮控點忍?肉蟹好新鮮呀!貴妃蚌好大隻,好新鮮,仲有馬刀貝同扇貝,全部都好鮮甜。可以將所有海鮮一網打盡,感覺真係好極。望過少少,仲有鮑魚、蕃薯蜆同日本蜆,隻隻肥美,洗得乾淨又冇沙隻蟹好多膏,肉質亦鮮甜。海蝦亦夠大隻。馬刀貝是鮮甜的,味道一流。食完海鮮如果覺得唔夠,仲可以加配火鍋配料,有成幾十種選擇,都係 $12 咋我地加左豚肉,豬皮 and 娃娃菜。豚肉有樣你睇,係靚料,食落又滑又有味,都係 $12 四片。推介,加加加!最後加入芋頭粒、南瓜粒同米糊。粥底集合了眾多海鮮的鮮味,又香又綿又滑,仲有絲絲紫薯味,好滿足。
喜歡食海鮮的朋友,有呢間推介。

上枱滾起,明顯聞到椰子味好香,反而紫薯就比較低調。

見到呢個陣容,叫D海鮮控點忍?

肉蟹好新鮮呀!

海鮮拼盤

隻蟹好多膏,肉質亦鮮甜。

海蝦亦夠大隻。

馬刀貝是鮮甜的,味道一流。