我今天發現原來此夏麵館並非彼夏麵館, 此話何解?我早前幫襯牛涮窩用了$200入會, 他們是採取共同會員制度, 這幾間食店分別是牛角、牛涮窩、正村壽司及夏麵館。 一咭四店都有優惠, 會員還有一份這四食店的優惠劵。今天在The Grand睇完戲, 想起袋裡有張減50元的夏麵館優惠劵, 就去入座。 入座後想起問一問穿黑色製服的疑似高级職員來確認這優惠劵, 得出答案是:「我地根據公司, 呢間夏麵館同嗰d唔同, 我地係獨立嘅, 公司指引話只有信用咭優惠, 無其他優惠。」吓 但我見唔到門口有任何澄清, 或者menu無印過話這店與其他夏麵館是無關係 張優惠劵背面重寫住「適用於全線夏麵館之香港分店」當時我打電話去優惠卡中心但無人聽, 上網開夏麵館網頁又睇唔到分別....究竟點解唔用得?入得嚟唔通行番出去咩, 就叫嘢食啦~鮮肉小籠包$32...入口暖嘅, 皮薄無漏汁, 肉呈粉紅色, 質地軟腍腍, 湯汁帶甜。大排麵$52大排即炸豬排, 入口暖嘅, 沾蛋來炸所以帶些微蛋味, 豬扒肉質瘦削颇嚡, 頭尾都是大骨頭。無味精自製麵條, 湯清但麵條缺乏彈牙, 同樣是暖的。嫩雞煨麵$52...等得颇耐的一碗麵因
我今天發現原來此夏麵館並非彼夏麵館, 此話何解?

一咭四店都有優惠, 會員還有一份這四食店的優惠劵。
張優惠劵背面重寫住「適用於全線夏麵館之香港分店」

入得嚟唔通行番出去咩, 就叫嘢食啦~
大排麵$52
無味精自製麵條, 湯清但麵條缺乏彈牙, 同樣是暖的。
嫩雞煨麵$52...等得颇耐的一碗麵因此熱辣辣, 麵條較碎, 湯底糊糊的, 完全充滿小棠菜的青菜味, 特別好吃
茶位每位$5, 不過茶壺內是無茶葉的, 清茶一壺
例牌加一服務費及賬單以四捨五入計算。
2012-02-28
  • 嫩雞煨麵