2020-03-29 143 瀏覽
自從隻肥仔轉左份工 加埋而家肺炎 都有成兩個星期冇一齊食飯😫😫😫😫😫😫😫真係把持唔住🥺🥺雖然日日都有視像傾偈但都唔夠見面咁真實!所以今晚出左黎旺角諗住搵間好坐啲嘅Cafe簡.食 一入到去,嘩!多人到呢!唔知係咪人多啦我覺得好焗。枱與枱之間「盡量」唔坐得咁密。不過啲嘢食速度好龜速,仲話要限時90分鐘。我地啲嘢食成半粒鐘都未嚟我點樣90分鐘食晒呀?😓 我地order左2個set1. 黑松露蘑菇燴飯+凍鮮奶Latte加$10加大配蕃茄濃湯黑松露蘑菇燴飯一嚟就聞到好大黑松露既煤氣味,味道濃郁,不錯。你一啖我一啖就好快食晒😋蕃茄濃湯 呢個根本就係茄膏然之後用攪拌機攪爛在加熱直頭倒落去上碟 咁真係名副其實嘅蕃茄濃湯,一啖就夠皮啦,8~凍鮮奶Latte 加大左只係隻杯高左 再望隔離唔加大既杯雖然係藝新啲但係個杯闊啲肥啲 我忽然覺得加大好無謂😂 杯 Latte 無咩特別 咪食到口渴咪飲囉2. 西班牙黑毛豬鞍配蘋果醬+熱菊花茶配沙律西班牙黑毛豬鞍,我似係食緊燒豬腩肉定5花腩。啲肥膏多到呢。你肯定呢個係豬鞍?我好疑惑wo 賣相係唔錯嘅調味都OK,只係肥膏太多又或者唔好意思我唔識欣賞你呢款豬鞍沙律 呢個好食

我地order左2個set

2. 西班牙黑毛豬鞍配蘋果醬+熱菊花茶配沙律
沙律 呢個好食呀正常野蕃茄火箭菜配沙律醋 好開胃
熱菊花茶 呢個終於似返啲樣 岩飲

其實我有少少唔開心,因為我知我隻肥豬做嘢好辛苦,我諗住帶佢食餐好嘅,但係就......🙁唉~拿拿聲食完就返歸算,唯有下次帶隻肥仔再食第二間啦