2022-08-18 378 瀏覽
典型嘅尖沙咀串燒店其實去之前冇乜太大期望因為去尖沙咀睇戲又咁啱想食串燒所以揀咗呢度。坦白講舌頭真係被寵壞了😅覺得尖沙咀普遍嘅餐廳,尤其是yakitori 都係普通,麻麻哋… 上次食過佢哋隔離鋪嘅Kido 都覺得小小伏。港島區,中環四大串燒嗰啲真係好食啲😅南亭聽過好耐但係第一次食,雖然佢港島區有分店,但係呢間質素都真係好尖沙咀😂唔可以話係難食,但係就好普通好平庸,冇乜特別。佢唔係貴,其實同銅鑼灣嘅炭火地雞差唔多價錢,但係炭火地雞好食好多😅唔係好明點解過咗海就會神仙尖沙咀食過好多嘢都係伏味濃😅😂我覺得呢餐最好食係芝士年糕。串燒方面比較好就係雞尾同埋雞皮,同埋牛,但係大部份嘢都燒得比較乾。最失望係最鍾意食嘅雞髀肉,唔係平時食開嗰啲脹卜卜連皮喺上面嗰款,係一粒雞丁咁嘅雞肉,仲要係偏鞋,雞脾肉都鞋真係嚇一條。燒鱔又唔夠脆。店員都唔係太專業,幾次上菜嘅時候問佢係咩嚟,佢話唔知😂😅整體上來講,中規中矩,環境唔錯嘅,坐得幾舒服,價錢唔貴,如果真係想喺尖沙咀想食串燒飲下啤酒可以食下嘅,但係預咗唔會驚為天人。Rating : 6/10 Around $400pp
典型嘅尖沙咀串燒店
其實去之前冇乜太大期望
因為去尖沙咀睇戲又咁啱想食串燒所以揀咗呢度。

坦白講舌頭真係被寵壞了😅
覺得尖沙咀普遍嘅餐廳,
尤其是yakitori 都係普通,
麻麻哋… 上次食過佢哋隔離鋪嘅Kido 都覺得小小伏。
港島區,中環四大串燒嗰啲真係好食啲😅

南亭聽過好耐但係第一次食,
雖然佢港島區有分店,
但係呢間質素都真係好尖沙咀😂
唔可以話係難食,
但係就好普通好平庸,冇乜特別。
唔係好明點解過咗海就會神仙
尖沙咀食過好多嘢都係伏味濃😅😂

我覺得呢餐最好食係芝士年糕。

店員都唔係太專業,幾次上菜嘅時候問佢係咩嚟,佢話唔知😂😅

Rating : 6/10
Around $400pp