2021-12-18
-好耐已經冇得出國去旅行💔 知道無老鍋終於嚟到香港,點都要試吓,話曬佢係我去台北時一定會去食嘅其中一間火鍋店🍲😍-去到門口,店員好細心咁同我哋介紹咗食物,由於我哋都唔太食得辣,所以要咗個冰淇淋豆腐湯,知道香港同台灣一樣都係鴨血、豆腐任食,真係幾吸引🤪-由於今次都係解吓旅行癮,所以食物我就唔一一介紹,只可以講真係頂吓癮,當日都好full booking,所以服務我覺得都係偏趕,諗住飲吓頭啖湯先,點知張生都未舀,侍應已經加咗湯😂 (但當時係未有嘢食…)-食物質素我覺得ok,不過其實同主打平價嘅牛大人其實差唔多,但價錢就差一截😶 不外乎都係蛋餃、台灣進口嘅豆皮,但就係單點🤭-食咗一次,其實同價位嘅會有更好嘅選擇,但一次半次解吓鄉愁嘅都還可以🤭