Cambo ขุนทอง (The ONE)

好耐無食泰國菜,想食d抵食而質素又有保證既,不如就黎The ONE既泰越Fusion Cambo啦,上次黎過好正啊!Cambo Set 午餐照舊抵食,好似同上次黎一樣。價位由$62到$85不等,另收加一,配檸檬茶,奶茶,咖啡。款式選擇唔少,有飯有河粉有湯粉,咖喱串燒海南雞等等。凍咖啡另加$5,特飲另加$8。飲品選擇可不少。我地每人叫左一份午餐,再加兩份泰式燒烤分享。串燒雞牛豬半打 $89上次食左Cambo Set既串燒,包三串雞牛豬,泰式炒飯同野飲賣$69,但係主餐牌半打只賣$89,今次決定轉戰主餐牌。六大串串燒,啖啖肉同熱辣辣。雞肉去左皮,豬肉皮脆肉香,牛肉大大舊。三款肉都有炭火香同蜜糖味,沾d甜甜地既沙嗲醬仲正。沙嗲醬食唔哂,仲可以同下底既梛菜絲同食。香茅烤豬頸肉 $76我地兩個食肉獸仲想食多d肉,所以叫多份泰式燒烤既香茅烤豬頸肉。有九塊豬頸肉,全部都係燶邊,外脆內嫩。外皮黑椒味好重,入面食落唔覺肥,沾甜酸醬食好味。下面墊底既梛菜絲都好新鮮,位量亦多,仲有蘿蔔絲同青瓜兩塊。泰式豬頸肉濕炒河連餐湯 $69+10%第一次試呢個Cambo Set,份量幾多。豬頸肉有六塊仔左右,超淋,食落

飲品選擇可不少。

我地每人叫左一份午餐,再加兩份泰式燒烤分享。

串燒雞牛豬半打 $89

香茅烤豬頸肉

香茅烤豬頸肉 $76

泰式豬頸肉濕炒河連餐湯 $69+10%
泰式豬頸肉濕炒河 連餐湯

第一次試呢個Cambo Set,份量幾多。豬頸肉有六塊仔左右,超淋,食落唔肥。蔬菜糧足,有芥蘭,菜心,椰菜,草菇,黃豆,紅蘿蔔,非常健康。河粉炒得算係咁,都唔算油。炒河汁唔油又唔咸。總括黎講,幾唔錯。
泰式炒貴刁連餐湯

泰式炒貴刁連餐湯 $69+10%

呢個都係Cambo Set之一。上次食過實在太正,唔可以唔encore。炒貴刁份量大大碟,貴刁粉好幼身又滑,配料有三隻蝦,好多韭菜,芽菜,蛋絲,櫻花蝦仔,仲有花生碎同青檸放碟邊任你自己加。重點係個醬超好味,甜得黎又唔過份,撈埋d粉食濕濕地酸酸甜甜咁,好好味!味道好再加埋唔同材料帶黎嘅唔同口感,好味!
餐湯

餐湯係簡單既冬瓜清湯,清清地,有一舊冬瓜同好香既新鮮香莤,飲落幾健康,飲完好暖胃。
梛汁綠豆冰 & 梛汁紅豆冰

梛汁綠豆冰 +$8+10% 梛汁紅豆冰 +$8+10%

次次都會叫椰汁紅豆冰同梛汁綠豆冰,因為跟餐只需加$8,超抵,飲完好似食完糖水。我個杯椰汁紅豆冰梛奶香滑唔膩不過甜,底下紅豆粒粒分明,好解渴。

今次有得坐窗口位,有陽光曬住冬日暖笠笠。整體而言,座位舒適,餐廳光猛,服務正常,位置就腳,特別係食物抵食,實有下次。
2021-02-02
香茅烤豬頸肉