2024-02-03
呢間本地小店,初初覺得好古靈精怪,結果-試就愛上😍Menu有葷素,素食都有好多選擇,試過瓜瓜菜菜粒粒粉(用本地新鮮蔬菜)、白汁鉛筆菇菇扁意粉(菇菇形狀真係好似-支鉛筆架!好有菇味)、麻醬涼拌三絲炸豆腐包(推介推介!!豆腐好滑,加埋三絲又好鬼夾,咁都俾佢諗到👍)、洋蔥芝士菇菇天貝包(用上本地製造既天貝,又完全另一種囗味)。如果食傳統素食食到悶悶地,不坊試吓新嘢。今日試咗蕃薯糖水豆腐FOAM+本地薑雪糕,以為無乜特別,點知蕃薯件件軟軟糯糯,-面有糖玻璃面及用火槍燒過,雪糕薑味十足而又不辣,一份甜品足見落咗唔少心機去整。飲埋杯百里香檸檬茶(我認為No.1嘅真正檸檬茶),非常滿足lu😁注意:所有包都係老闆自家製造,有真正嘅麵包香味同埋冇防腐劑㗎!