2018-11-13 93 瀏覽
螺獅粉既熱潮從未減退,有食店仲攞佢做生招牌,一於同大家介紹下呢一間無麵不歡🙈聽講有好多YouTuber都介招。一入到去,wow,超大陣酸叔味,係啲酸辣筍味傳出黎,我諗一定好多人接受唔到😂 因為小女子都就黎被臭親 🙈 (冇大陸咁臭),所以接受唔到就千萬不要去嘗試🙈🙈講返食物先🙈柳州螺獅粉🥢食落冇聞落咁臭,螺獅粉原來係比米線粗小小嘅粉,食落比米線彈牙。而個粉上面有好多唔同嘅配料,一開始我以為係辣嘅,原來食落只有少許酸辣感覺,我加咗啲辣椒醬,成碗酸酸辣辣都幾好食👍唔錯der 香煎蛋餃🥢餃皮用上蛋漿整成,餡係普通的豬肉,都剪得夠香同脆,不過太油喇!🤭卜卜蜆花甲粉絲🥢湯底鮮甜,花甲新鮮👍加咗啲蒜蓉同辣椒,有啲似屋企打邊爐嘅感覺,都唔錯👍麻辣手撕雞🥢食落不麻不辣,普普通通。始終要辣啲先好食嘛🙈呢間店應該有調教過適合香港人嘅味道,食唔慣辣同螺獅粉都可以一試,如果要嘗試真正嘅味道,我諗要返大陸食先得😛😛😛味道指數:🌝🌝🌝🌜上樓指數:🌝🌝🌝🌝回頭指數:🌝🌝🌝⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️💡是日嗌咗: (免加一)柳州螺絲粉 $48香煎蛋餃 $18花甲卜卜蜆粉絲 $62麻辣手撕雞 $28💡餐廳資料:

講返食物先🙈

麻辣手撕雞🥢食落不麻不辣,普普通通。始終要辣啲先好食嘛🙈

味道指數:🌝🌝🌝🌜
上樓指數:🌝🌝🌝🌝
回頭指數:🌝🌝🌝

💡是日嗌咗: (免加一)
柳州螺絲粉 $48
香煎蛋餃 $18
花甲卜卜蜆粉絲 $62
麻辣手撕雞 $28

💡餐廳資料:
無麵不歡 - 中華私房粉麵 (旺角)
旺角通菜街1A -1L號威達商業大廈地下M號舖