2015-09-08
是日為個靚媽慶生, 因為佢想試下醬蟹, 就响openrice搵到呢間嘢, 上網book定枱訂定蟹, 一行6人嚟到試試嚟到已經set好枱有啲韓式小碟先嚟試試個醬蟹每set有2隻, size中等, 食落幾新鮮, 不過醬油味略為重了一點點, 但咁樣食就唔會覺得有腥味, 第一次食的話都會接受到, 一試無妨~另外就點咗啲韓燒大路嘢: 豬牛雞味道唔錯, 但如此份量, 閒閒哋都百幾二百蚊一份, 價錢就確實乸利咗啲囉. 另外爐邊的蛋汁, 好快就會變咗做燒玉子, 開首店員冇講係乜, 我哋仲以為係湯嚟呢...另外仲點咗個芝士牛肋肉, 唔錯喎, 伴碟啲蘿蔔&牛肋肉雖然大大舊, 但煮得夠林, 年糕好煙靱, 個汁辣辣哋幾惹味, 不過個芝士就略為靱咗啲, 食咗冇耐就做唔到'拉cheese'的效果, 變咗一大'pat'.飲品選擇都好多, 不過大部份都係酒類, 而且都幾貴, 但如果like佢哋個fb就會送汽水, 唔飲酒的都有著數~最值得一讚係呢度啲員工, 年青人個個都好有heart, 靚媽嚟慶生, 佢哋會成班一齊起晒音樂咁同佢say happy birthday, 氣氛一流 (仲唔收切餅費添~)
嚟到已經set好枱有啲韓式小碟 先嚟試試個醬蟹
另外就點咗啲韓燒大路嘢: 豬牛雞 味道唔錯, 但如此份量, 閒閒哋都百幾二百蚊一份, 價錢就確實乸利咗啲囉. 另外爐邊的蛋汁, 好快就會變咗做燒玉子, 開首店員冇講係乜, 我哋仲以為係湯嚟呢... 另外仲點咗個芝士牛肋肉, 唔錯喎, 伴碟啲蘿蔔&牛肋肉雖然大大舊, 但煮得夠林, 年糕好煙靱, 個汁辣辣哋幾惹味, 不過個芝士就略為靱咗啲, 食咗冇耐就做唔到'拉cheese'的效果, 變咗一大'pat'.
題外話/補充資料:
like佢哋個fb就會送汽水