2021-12-07
兩個人要間中拍下拖🥰先keep到新鮮呢間豐壽司,之前lunch黎食過,令我地從此愛上咗廚師發板😄,今晚重遊呢度黎Dinner❤️✨白子蒸蛋配上慢煮三個鐘嘅鮑魚汁,令茶碗蒸蛋更鮮味又滑嫩。✨令和之怪物 東京生蠔勁大隻嘅生蠔新鮮到貨,即叫即開,上到面前仲有張力😍刺身2点✨鮟鱇魚肝+白子刺身橙紅色嘅魚肝先至係來自北海道❤️,有啲似食緊鴨肝,入口更smooth。白子刺身軟滑,一啲腥味都冇,配上特製嘅柚子醋汁仲有啲開胃添!✨刺身3点大拖羅、九州章紅魚、北海道帶子大拖羅肉質粉嫩,入口即化,章紅魚上面灑上海膽粉,帶子大隻又厚身,完全不需要過多嘅調味,已經夠鮮味。✨壽司七点墨魚、石垣貝、真鯛、珍寶牡丹蝦、左口魚 、中拖羅 款款肉質無筋,入唔鮮甜,牡丹蝦非常Juicy,左口魚上邊灑上海膽粉+烏魚子,入口鹹鹹地好特別。✨燒油甘魚夾最後一款熟食,即叫即燒,邊燒邊灑上燒汁,口味甜甜地,有肉汁!呢個set亦有配上甜品蘋果忌廉卷、北海道赤肉蜜瓜、開心果雪糕,三種不同口感嘅軟滑,為呢個套餐作為一個完美嘅結尾✨✨
✨白子蒸蛋
配上慢煮三個鐘嘅鮑魚汁,令茶碗蒸蛋更鮮味又滑嫩。
勁大隻嘅生蠔新鮮到貨,即叫即開,上到面前仲有張力😍
刺身2点
✨鮟鱇魚肝+白子刺身
大拖羅、九州章紅魚、北海道帶子
✨壽司七点
墨魚、石垣貝、真鯛、珍寶牡丹蝦、左口魚 、中拖羅
✨燒油甘魚夾
呢個set亦有配上甜品