2010-06-11
呢排真係好想食海鮮, 尢其是蒜蓉蒸蝦, 奈何自己返工時間真係好唔彈性, 收成7:00真係去邊都唔洗去.....跟住就上黎搵下料....見到好似幾得......就一於今晚試下啦....(不過唔記得影相)1. 蒜蓉蒜蝦 ($138), 睇到價錢都唔想食, 不過男友知我想食, 佢就話叫啦...入口真係無得比, D 蝦勁大只, 蒜蓉勁多, 蝦肉夠彈牙, 敗筆之處就係冇粉絲.2. 避風塘鮮魷, 男友欽點, 好好食, D 蒜粒好香口3. 炸豆腐拼芝心丸 ($78), 老細 RECOMMEND, 見OPENRICE 勁多人介紹, 就一於試下, 初初諗, 唔會係個D 街士芝心丸啊.........., 不過食落口, 真的不得了, 係手打芝心墨丸, 超彈牙超好食, 個salad dressing 冇得頂, 佢唔係普通醬, 係佢MIX 左D WASABI落去, 不過仲有一只味食唔出.好好食, 淨係食醬我己經食左2小碟, 豆腐超滑. 真係一絕4. 招牌海鮮炒飯, 無乜特別, 唯一之處係佢D 海鮮真係好新鮮, D 蝦肉唔係雪藏, 個飯撈埋D蒜蓉蝦汁真係好好食, 不過有小小唔開心, 就係去到無時日精選, 蒜蓉粉
2. 避風塘鮮魷, 男友欽點, 好好食, D 蒜粒好香口
不過有小小唔開心, 就係去到無時日精選, 蒜蓉粉絲蒸扇貝....
總括而言, D 員工好好人, 四眼哥哥仲好攪笑, 男友對廣東菜係好有要求, 難得佢話好食, 睇黎今次冇去錯, 埋單都係$180/位, 如果話貴, 佢唔算貴, 話平都唔係平, 因為我地冇食蟹.