2021-05-23 43 瀏覽
第二次光顧鍋居了,幾懷念呢度,因為上次食已經係第一次禁堂食之前。呢度畀我嘅感覺就係食物好大份,而且湯底好夠味,服務員好積極今次同另一個fd黎食,揀咗叻沙湯底,由於佢唔食羊同埋大部分內臟,所以今次都冇乜揀今次飲品都係蘋果雪梨茶,呢度嘅夥計好積極推廣蘋果雪梨茶,我估佢地怕賣唔曬會浪費掛...anyway,味道係唔錯嘅,唔會太甜,解膩健康先講個叻沙湯底,香料味濃,幾明顯嘅咖哩味,而且同上次經驗一樣,個湯係越煮越濃,基本上d食材碌完之後都唔洗點咩調味手切牛就必點架喇,牛靚唔靚真係唔係多講,睇圖就知,隔離檯見到都讚,碌兩碌就食得,嫩滑肉香味濃,然後係芝士手打牛丸,彈牙但唔會死硬,入面嘅芝士好傑身濃郁,不過有少少黐牙脆肉蜿係我打邊爐一定會點嘅,脆身彈牙鮮味足,只係得好少細刺呢個豬頸肉超級爽口,但係比較重口味,因為佢油份好足,兩個人食嘅話我會覺得少少heavy午餐肉正常啦,佢呢款係普通有肉絲嗰款墨魚滑都係必點嘅,鮮味彈牙響鈴同埋炸魚皮真係超級大份。。。我地2個人食嘅話,感覺多咗少少,所以如果兩個人食嘅話,我覺得呢度2選1應該會好夠。我幾鍾意呢度嘅響鈴,香得黎唔會好大陣油味佢嘅餃子王係幾驚喜,我一般打

脆肉蜿係我打邊爐一定會點嘅,脆身彈牙鮮味足,只係得好少細刺

午餐肉正常啦,佢呢款係普通有肉絲嗰款

墨魚滑都係必點嘅,鮮味彈牙

佢嘅餃子王係幾驚喜,我一般打邊爐都唔食餃子,係朋友點嘅我先試少少,估唔到幾滿意,入面好足料,滿滿嘅蝦肉同埋木耳,無論口感同味道都正

overall呢餐嘅分量對2人黎講真係超級足夠,餐廳保持到我地上次黎嘅水準,抵讚,上次黎嗰陣餐廳好冷清,但今日真係超級熱鬧,全部食客高談闊論,氣氛好好,希望食店可以撐落去