2023-12-15
為先生發聲:食飯應該要開心!Sorry ,係我哋十個人唔啱,冇留意原來餐廳唔提供 <Last Call Announcement> 是應該的!因為平時食開果幾間餐廳都訂滿左,見呢間仲訂到位,滿心歡喜就試試佢。老友聚會都唔係講究食物質素,志在聚一聚吹吹水。食緊飯,吹緊水,突然有個戴口罩嘅 Waitress 行嚟, 比張單我哋, 話我哋已經食夠兩個鐘,要埋單。吓!每人加左 $59 任飲啤酒,問佢加多一杯得唔得?Order 甜品得唔得?答案係 NO!仲話已經過咗兩個鐘無得加。 我問點解你哋冇 Last Call?佢冇理我, 佢只強調話你哋已經食夠兩個鐘 ,冇得再加任何嘢。咩餐廳?Well .... 成班老友出嚟食飯,最緊要開心, 唔同你鬥氣,唔同你拗,你鍾意冇回頭客, 花椒子,應承你, 永遠[冇]下次!
題外話/補充資料:
唔會推薦比親戚朋友