2016-01-22 1819 瀏覽
睇明珠生活知道有呢間餐廳,主打法日fusion菜。其實係法國菜但加入日本料理嘅食材和原素。無論菜色和店內裝修都非常優雅,再看 openrice 食評覺得不錯,便來來試試。友人今年就和我來這裡慶生了。 我很喜歡店內以白色為主調的裝修,明亮的燈光和寬闊嘅坐椅,每枱都擺放著粉紅色的繡球花 ,相信每個女生都會喜歡在這環境用餐。這裡沒有 à la carte,只有2個 Menu,6-course 和 8-course。一場嚟到,點了 8-course menu。WAGYU BEEF TARTARE - 哇! 好似聖誕花圈啊! 用 wasabi 葉包住免治和牛刺身嘅 tartare,好香,好 smooth !DUCK FOIE GRAS CHAWANMUSHI - 用打碎咗嘅鴨肝混入日式蒸蛋,口感幼滑,蛋有鴨肝味,鴨肝有蛋味。WILD BOAR - 呢個係豬,比較乾和"鞋口"OYSTER TEMPURA - Gillardeau 天婦羅..... 個人感覺生食好好多 呢個唔記得咩名,但佢係一個柚子味嘅甜品,入面有柚子 sorbet,酸酸地,清一清味蕾。最後,我份生日甜品 好靚基本上,如果想食

,相信每個女生都會喜歡在這環境用餐。
WAGYU BEEF TARTARE
ABALONE
TURBOT
DUCK FOIE GRAS CHAWANMUSHI
WILD BOAR
WILD BOAR - 呢個係豬,比較乾和"鞋口"
OYSTER TEMPURA
最後,我份生日甜品
好靚

基本上,如果想食新式法國菜,或者想帶女朋友食好少少,我推介呢度 !
2016-01-09
慶祝紀念