2023-01-20
又再食Dodam chicken! 呢度嘅食物總係帶比我驚喜,以及懷念既味道(炸雞)!講食物之前都係要強調呢度坐落好舒服,唔單止有韓團MV睇,而且地方都好闊落!鹹蛋黃炸雞(全份)識食就梗係食有骨雞啦,份量超大,蛋黃香鹹味令我一試上癮,而且皮脆肉汁多,好正!黑松露卡邦尼年糕雖然呢個睇落唔似韓國菜,但係佢嘅水準非常高,會見到佢用咗唔少嘅芝士粉同松露去調味,醬汁濃而不膩,絕對唔會係淨係芝士同鹽嘅死鹹味,配料有魚片、獅子狗、菌類、火腿,年糕質感煙韌,唔會係太淋或者太硬,好味!韓國海鮮辣麵首先唔好誤會咗佢係普通辛辣麵,佢係韓式拉麵嘅一種,湯汁同麵質都係比較貴既一種。湯料都幾有誠意,有幾隻青口、蝦同埋唔少嘅魷魚,再加上蔥調味,小辣而惹味!牛骨湯最後就係牛骨湯,材料好滋補,十足十嘅藥材淆制湯,味道豐富,牛骨好入味!
鹹蛋黃炸雞(全份)
黑松露卡邦尼年糕
韓國海鮮辣麵