2020-04-17
NikuNiku,到底係點解呢😂日文解說肉肉咁解。話說我男朋友好鍾意食燒肉係非常鍾意😂..無時無刻都好想食燒肉😍。所以最近揀咗一間質素好似幾好嘅Niku去食下😜。雖然價錢真係唔平但係食物質素真係對得住個價錢嘅🥰。特選和牛三部位燒肉拼盤西冷薄切,和牛小排,牛柳中部。店員講其實佢哋係可以當刺身咁食😯因為係特選嘅和牛佢哋嘅質素係可以適合做刺身。佢哋既和牛。入面有啲醬汁喺度所以燒完唔使點醬汁都已經好好味。同時間佢會俾埋醬油同鹽味同味增嘅醬料俾你點。其實每塊牛燒到五成熟已經食得千祈唔好燒得太過火啊🥰。 三款嘅牛肉,厚薄都好適中入口真係有溶手嘅感覺。特別想講下牛柳中部,佢係比較稀有嘅位置,食落去反而我覺得佢牛既回味比較重!食完之後個口,仲有陣陣嘅牛香味係個口到。good 👍🏼另外我哋仲叫咗一個牛內臟嘅拼盤,分別有牛橫膈膜,牛腸,牛舌。令我最驚喜嘅就係牛腸😍, 平時食豬腸食得多呢個牛腸真係不得了🤭。依家諗返起都有個重感覺。好想食多次。食完牛又點可以唔食返碗佢哋嘅招牌牛尾湯拉麵。呢個湯係用牛尾熬左六個鐘,。成碗湯真係可以飲晒㗎。湯頭好清甜,重點係佢個拉麵麵質非常之彈牙。係我最鍾意食嘅口感好好味呀。今晚
話說我男朋友好鍾意食燒肉係非常鍾意😂..
特選和牛三部位燒肉拼盤
係我最鍾意食嘅口感好好味呀。
今晚真係好滿足😍