有齊海鮮同和牛嘅鐵板燒餐,最啱我呢類好奇嘅吃貨們♪  本身諗住呢個價位有咁多食材,對質素嘅期望冇咁高,但估唔到全部都好好味✿ 環境舒服、欣賞到師傅嘅鐵板燒熟練技巧,食物賣相又夠精緻,整體好滿意 ¨̮ 我會推薦俾朋友同有機會一定會再去嘅餐廳!     係開始燒之前會將原材料放得靚靚俾大家打卡先,睇到都心心眼。   食完沙律好快就準備好 #北海道帆立貝,燒香兩面後,加入秋葵、粟米仔、菊花瓣、清湯,味道清甜。  緊接嘅係#馬友魚 𓆡只係試過蒸同鹹魚版本,原來香煎後頂層皮脆、下層肉質細嫩係更加吸引嘅煮法,配搭清爽嘅豆角同酸甜嘅蔬茶解膩。   #南非鮑魚 大大隻,煎煮後原來會以一物兩食呈上,中間有海帶菇汁間住食,鮑魚口感柔韌。  #巨大馬來西亞虎蝦 都係長過隻手掌,肉質軟嫩偏爽,都同樣跟埋車厘茄、秋葵、椰菜花☾      令人期待嘅#鹿兒島和牛 𓃾肉質軟嫩、油脂豐盈,以簡單海鹽已經可以帶出牛味,我中意試完原味後,加入蒜片、芥末或其他醬汁。  然後就係大大件嘅煙肉、脆邊蛋加炒飯,呢個#日式黯然銷魂飯 真係令你會飽晒𓇸   #炒雜菜 今次係甜甜嘅芽菜加香辣醬。   最後有酥脆嘅焦糖多士條、 雪葩或超甜
南非鮑魚

係開始燒之前會將原材料放得靚靚俾大家打卡先,睇到都心心眼。

北海道帆立貝

馬友魚

巨大馬來西亞虎蝦

日式黯然銷魂飯

炒雜菜

#炒雜菜 今次係甜甜嘅芽菜加香辣醬。

酥脆焦糖多士條

最後有酥脆嘅焦糖多士條、 雪葩或超甜嘅蜜瓜𓇨 生日仲寫咗靚靚嘅Happy Birthday,好開心

𖥧槐(鐵板鮑魚餐)二人前約ʜᴋᴅ𝟥,𝟤𝟢𝟢
北海道帆立貝