2017-01-16 2030 瀏覽
屈指一算,同舊同事好友黎Mr Steak原來已有7個年頭啦~回看自己第一篇係Mr Steak的食評,已是2006年的事了! 這些年來,我地都定期係度開餐,因為佢有我地最喜愛既鵝肝。呢幾年覺得呢間店水準有點參差,但近兩次食已穩定下來,我地繼續食得開心冷盤方面,成隻麵包蟹咁食真係好滿足,肉厚,糕都多,但未至於好鮮味,反而食到蟹鉗就真係有鮮味。青口都唔錯,凍蝦就一般。今次無食到魚生,朋友話三文魚刺身比魚腩,好香好甜!熱葷方面,我鐘意食佢既比目魚,啖啖肉又滑,仲有和牛粒同羊扒都唔錯。鵝肝今次無再配多士,但不見新鮮整,所以食既時候已涼了。海鮮酥皮湯同燉湯就間著咁出,如果拎完一輪要等20分鐘先可以再拎番同一款。多數朋友都喜歡吃Mr Sreak既甜品,我就鐘意佢既雪糕~今次有我最鐘意既咖啡expresso雪糕,好濃好好味! 加埋野飲任斟,飽到上心口啦~老地方,老朋友,有感情。見住你試過水準下跌,依家又能保持番。希望keep it up la

麵包蟹
(上)冷盤龍蝦