餐廳: 湊湊火鍋‧茶憩 (MOKO新世紀廣場)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2024-11-27 2093 瀏覽
旺角moko湊湊鍋- 三人同行,二人餐盛宴!之前食過湊湊鍋,覺得味道唔錯,但價錢有啲貴,兩個人食普通嘢過千蚊😅。今次同朋友再試,發現套餐選擇多咗好多,真係幾好!我哋叫咗個二人餐($698),選咗鴛鴦鍋,湯底有:* **紅顏花膠雞鍋:** 呢個湯底好濃郁,店員推介先飲,飲咗好多骨膠原,真係好滋補!🥰* **珍鮮菌菇鍋:** 菇味好出,湯底清甜,非常適合愛食菇嘅朋友!🍄至於肉類,我哋揀咗:* **美國特選級牛小排:** 肉質鮮嫩,入口即化,真係好好味!🥩* **牛肩胛:** 嚼勁十足,味道濃郁,唔錯!👌丸類方面,我哋選咗:* **企鵝丸(墨魚漿製):** 口感彈牙,墨魚味濃,幾有特色!🐧(最後一張相佢哋好可愛㗎,不過我竟然outfocus咗都唔知掛住食)海鮮方面,選咗:* **基圍蝦:** 超新鮮,上菜時腳仲郁緊,食到好滿足!🦐蔬菜就揀咗:* **萵筍:** 清脆爽口,幫手平衡肉類嘅油膩感!🥬最後,甜品我哋選咗:* **紅糖糍粑:** 外脆內軟,甜度啱啱好,完美收尾!🍡另外,我哋仲叫咗個**時蔬湊湊($98)**,入面有粟米、波菜、芋頭、菇等,份量都好多,真係唔錯!😋自助區有啲小食同肉燥飯
旺角moko湊湊鍋- 三人同行,二人餐盛宴!

我哋叫咗個二人餐($698),選咗鴛鴦鍋,湯底有:

至於肉類,我哋揀咗:

* **牛肩胛:** 嚼勁十足,味道濃郁,唔錯!👌

丸類方面,我哋選咗:

海鮮方面,選咗:

蔬菜就揀咗:

* **萵筍:** 清脆爽口,幫手平衡肉類嘅油膩感!🥬

最後,甜品我哋選咗:

* **紅糖糍粑:** 外脆內軟,甜度啱啱好,完美收尾!🍡

自助區有啲小食同肉燥飯,但選擇唔算多。不過,每款湯底都有推介搭配嘅珍珠奶茶,我哋都叫咗,奶茶順滑,珍珠彈牙🥤

整體嚟講,三個人食二人餐都夠飽,食完成整唔會口乾!每人平均$316(連加一),性價比比上次好咗好多,今次真係好滿意!👍

🚩旺角太子道西193號MOKO新世紀廣場4樓406號舖