2009-07-27
每年大概呢個時候,總有一個特別原因要來這間餐廳,一嘗它的招牌餐--鵝肝牛柳餐,吃了三年了,質素及份量都始終如一,好似三年前用天使麵,而家用咗扁意粉。龍蝦濃湯夠熱夠濃,有一舊小龍蝦,湯味道ok的,可以改善的反而係佢加入去個粒唔知油焗定油炸的麵包粒,比較油膩比較硬,大煞風景。三文魚撻撻上的三文魚碎加蟹子都好味,出錯嘅地方又係舊麵包,係硬而唔係脆,師傅,救下啲多士包啦!加個白酒煮蜆做頭盤,熱熱地份量少少地,三十幾蚊,又ok喎。鵝肝牛柳扁意粉,味道ok好份量足,牛柳夠味,不過好似係醃過個隻,不過都恰到好處,都有牛肉味。鵝肝夠肥夠熟算厚身,我平時係吉之島買一塊咁嘅size都起碼$40,所以呢個餐抵食架喇!朱古力心太軟比起有啲餐廳算比較大舊啲,熱朱古力漿加凍雲呢那雪糕,有雙重口感啊!重有係朱古力漿唔會太甜,搶咗雪糕啲味。不過如果加一小塊薄荷葉做裝飾,就靚好多啦!加杯凍飲清下味蕾,超爽呀!有上網印嘅coupon八折,兩個人加埋一,$344蚊,重有現塲演唱情歌民歌,仲想點!還有那個Samson哥哥,盡力校個無線台比我追個劇集,雖然淨係睇得十五分鐘,都好開心喇!其他待應哥哥都好落力殷勤。好想佢地改善下水
加個白酒煮蜆做頭盤,熱熱地份量少少地,三十幾蚊,又ok喎。
好想佢地改善下水吧對出至toilet嘅裝修及清潔,紙碎垃圾多及地面較濕滑,收銀後面又有一箱箱貨,破壞餐廳個feel啦!