2018-05-31
「安格斯手打牛肉漢堡」 ($63)評分;8/10.呢個多士漢堡系佢哋限定推出嘅鎮店王牌。😋 宜家推廣期單嗌$58,俾$63 就可以送埋野飲。雖然話系漢堡🙆,但其實係採取類似韓國 Issac Toast 嘅作法,先將牛油多士炸至香脆金黃色,之後再夾入粟米炒蛋、芝士、同椰菜絲,配合蜜糖芥末醬製作而成。對呢類 Toast 嘅印象一向都討好,💀 媽呀~又牛油又芝士點會唔好食呢~我可以確定牛肉係真係手打的🙄,因為食得出肉質非常鬆軟濕潤,係將牛肉打散變成免治之後再蹂成漢堡扒嘅獨有質感。而且塊扒亦算幾厚實,🤣 其實我食到一半先開始食到肉。我自己就麻麻佢隻蜜糖芥末醬,覺得有些少奇怪同唔自然。不過整體上都系件好食嘅 Toast 嚟嘅,而且性價比其實算高
評分;8/10.