2019-07-22 160 瀏覽
行街行到攰,肚餓想搵間鋪頭食下啲輕食,經過見到呢間主打三文魚小食既鋪頭,就入咗去試吓~店內有不少擺設,感覺似北歐風格,為店舖作了不少點綴~鋪頭有不少以三文魚為主題嘅輕食,主打係佢地係挪威自家養殖場新鮮直送嘅挪威三文魚,挪威出名三文魚,食落起碼都有信心啲🤔仲比我發現到原來有挪威當地嘅乾貨買🤔有朱古力,魚子醬同埋薯片🤭煙三文魚糖心蛋~賣相精緻,煙三文魚整到好似一朵花咁,糖心蛋呈半熟狀態,蛋汁撈埋煙三文魚一齊食味道幾夾,香草提升咗三文魚嘅鮮味,下午茶Size啱啱好,如果配埋杯熱茶就更加正~芥末三文魚~估唔到芥末香味同三文魚又幾夾,三文魚肉已經去骨,然後煎炸,三文魚外皮香脆,入邊嘅魚肉就保持到juicy嘅感覺,不過芥末唔似平時食壽司嗰啲芥末咁攻鼻,如果濃少少應該會更加醒胃滋味~煙三文魚多士~多士焗得香脆,配上碎蛋同埋鹹鹹地嘅煙三文魚食落感覺又幾夾,香草為三文魚調味,食到兩種層次~挪威魚蛋(三文魚,鱈魚)~估唔到三文魚肉都可以攞嚟做魚蛋,而且食落幾彈牙,口感比平時街外食到嘅魚蛋不同,肉質比較結實,而且大大粒食落幾滿足,調味粉分量OK,都不算太鹹~
店內有不少擺設,感覺似北歐風格,為店舖作了不少點綴~

煙三文魚糖心蛋~
煙三文魚糖心蛋

芥末三文魚~
芥末三文魚

煙三文魚多士~
煙三文魚多士

挪威魚蛋(三文魚,鱈魚)~
挪威魚蛋(三文魚,鱈魚)
2019-07-20
5 分鐘 (堂食)
煙三文魚糖心蛋
芥末三文魚
煙三文魚多士
挪威魚蛋(三文魚,鱈魚)