2010-06-27
ON DIET數個月了,今天放自己一日假,一星期以來就頻頻看開飯網,在家附近找好吃的,等今日慰勞一下自己。見這裡的評價很高,自己也很愛吃FISH N CHIPS,便特地走到這裡來…結果大失所望。平心而論,這裡的環境蠻不錯的,特別在北角區,這種環境的食店實在不多。不過比起銅鑼灣的同類食店(如BURGER ROOM),也就沒甚麼特別,而且本人對酒吧式高凳沒好感(我認我矮,坐時腳不踏地的感覺不太好),所以不會是令我留戀的地方。不過最大問題係D食物。見食評說魚魚薯條好食,但係我等左15分鐘,唔知點解,得到既竟然係已經開始唔熱,而且開始淋既炸魚! 淋左既魚魚當然唔好食,再講味道,淡淡的,只有雪藏既味道,質地也是散散的…沙拉醬亦都唔係有咩特色既貨色,當然也就拯救不到魚魚啦…質素連老麥魚柳都不如,就好似某D差勁大排檔用D唔新鮮既魚炸出來,再擺凍左……份量來講佢算係咁,4大條魚,但如此質素,根本就係浪費了吃炸物的QUOTA。我如此愛吃炸物,吃到第2條既一半已經覺得好難挨。而薯條是不過不失,即係邊度都食到那種,但已經比魚魚叫我感覺良好得多。好失望。早知如此,不如去銅鑼灣花生吧。SO FAR,我在香港吃過
結果大失所望。
不過最大問題係D食物。
好失望。早知如此,不如去銅鑼灣花生吧。SO FAR,我在香港吃過最好吃的FISH N CHIPS 仲係佢。
難得一日放假,糟蹋了…嗚…