2022-02-28
我都唔想做Ben Ben 打手(foxd歷史上應該只有兩間餐廳試過岀3個post 或以上),但我次次黎親都有驚喜,加上呢排又無乜機會岀去食飯,唔幫你寫多2個post 都唔得啦吓話~話說Ben Ben 有龍蝦食唔係今日先知,幾日前黎到諗住食個快lunch 繼續番屋企扮工,就畀隔離枱碟龍蝦吸引左,心諗有無咁痴線呀?茶記lunch 有芝士龍蝦伊麵食?😆🦞開邊波士頓龍蝦(芝士伊麵底) $➊➎➑聞名不如見面,叫碟黎食吓最實際。148蚊一隻開邊波士頓龍蝦都幾好肉喎,鮮味爽口仲帶微微黃油👍🏻龍蝦鉗都扑開左完全唔洗用手就食到。芝士伊麵夠哂香濃同大份,1個人食就太heavy,2個人嗌一碟再搭多份下午茶share 就剛剛好。係今時今日嘅香港,咩娛樂都無,想食餐好都咁難,畀你搵到間畀到咁多surprise 客人嘅茶餐廳,2個人畀百幾蚊可以食到龍蝦午餐仲要咁好食,真係加倍珍惜呀大家😌📍Ben Ben 廚房大埔南盛街16號南盛大廈地下1號舖
🦞開邊波士頓龍蝦(芝士伊麵底) $➊➎➑
📍Ben Ben 廚房